Haberler

İzmir'de Kadınlardan 8 Mart Yürüyüşü

İzmir'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Dolayısıyla Kadın Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Üyeleri Yürüyüş Yaptı.

İZMİR'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri yürüyüş yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Buradaki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte katıldı. Anıta çelenk koyan kadınlar ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Kültürpark'taki Atlas Pavyonu'na kadar yürüyüş yaptı.

Törende konuşan Kocaoğlu, son dönemde kadınlara uygulanan şiddetin arttığına dikkat çekerek, "Kadınlarımıza yönelik şiddet ve cinayetler son dönemde artış gösterdi. Bunun önlemini almalıyız. Bunun için de eskisi gibi komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmeliyizö dedi. Kocaoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadınlara bir gün ücretli izin verdiklerini de sözlerine ekledi.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Pelin Erda, kadınlar erkeklerle eşitliğinin kağıt üzerinde kaldığını, uygulamada bunun gerçek olmadığını söyledi. Erda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadın sayısı çok az. Belediye ve il genel meclislerindeyse kadınlarımızın sayısı yok denecek kadar az. Bu tablo eşitsizliğin en büyük örneğidir. Bizleri eşit görmeyen anlayış üzerimizde üstünlük yaratmaya çalışıyor. Hiyerarşinin olduğu yerde otorite vardır. Otorite de şiddeti getirir. Bizler eşitsizliğin bedelini canlarımızla ödüyoruzö diye konuştu.

"MİKROFON BİLE İNANMADIö

Seçimlere çok az bir zaman kaldığını, kadınların bu seçimlerde haklarını sonuna kadar araması gerektiğini savunan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları da, kadınların demokratik haklarını kullanması istedi. Miçooğulları, "Haklarımız için mücadele edeceğiz. TBMM'de daha çok temsil edilmek için mücadele edeceğiz. 13 Haziran günü TBMM'de yüzde 50 oranında temsil edileceğizö dedi. Ancak bu sırada mikrofonda meydana gelen bir arıza nedeniyle Miçooğulları sözünü "Mikrofon bile inanmadıö diye bitirdi. Miçooğulları'nın bu sözü meydanda gülüşmelere neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında bugün Fuar Atlas Pavyonu'nda Emel Müftüoğlu konseri de yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title