Haberler

İyi Partili Yüksel'den İstanbul'da "Zam" Protestosu: "Milleti Kuru Ekmeğe Muhtaç, Çalışanı da Emekliyi de Derin Yoksullukla Karşı Karşıya Bıraktınız"

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, iktidarın son dönemde yaptığı zamları partisinin Güngören İlçe Başkanlığı önünde protesto etti. Yüksel, “Üreticiyi malı para etmez tüketiciyi de alamaz hale getirdiniz. Milleti kuru ekmeğe muhtaç bıraktınız. Çalışanı da emekliyi de derin yoksullukla karşı karşıya bıraktınız. Sağlık sistemi çöktü. Milyonlarca sığınmacının ülkeye dolmasına sebep oldunuz, evlerimizde güvende değiliz. Bu konuda yine kulaklarınız sağır, gözleriniz kör mü oldu” dedi.

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, iktidarın son dönemde yaptığı zamları partisinin Güngören İlçe Başkanlığı önünde protesto etti. Yüksel, "Üreticiyi malı para etmez tüketiciyi de alamaz hale getirdiniz. Milleti kuru ekmeğe muhtaç bıraktınız. Çalışanı da emekliyi de derin yoksullukla karşı karşıya bıraktınız. Sağlık sistemi çöktü. Milyonlarca sığınmacının ülkeye dolmasına sebep oldunuz, evlerimizde güvende değiliz. Bu konuda yine kulaklarınız sağır, gözleriniz kör mü oldu" dedi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Güngören İlçe Başkanlığı önünde bugün partililerle birlikte art arda gelen zamlarla ilgili açıklama yaptı. Partililer, boş tencere ve alışveriş fileleriyle "Yerli ve milli zamlarımız göklerde", "Bugün alınan ürünler yarından ucuz" ve "Ay'a 3 haneli enflasyon yaptık" yazılı dövizler taşıdı.

Güngören Kaymakamlığı'nın açıklamanın pazar yeri girişinde yapılmasına izin vermemesine tepki gösteren Yüksel, şunları söyledi:

"PATATES-SOĞAN LÜKS HALE GELDİ: Gittikçe hızlanan, hızlandıkça cebimizden ve soframızdan daha fazla çalan zam yağmuruna tutulduk. Bu yağmur bereket getiren yağmur değil, bereket götüren bir yağmur. Çocuklarının beslenme çantasına yeterli besini koyamayan annelerin, evladına istediği kıyafeti, oyuncağı alamayan babaların mahcubiyetini her gün görüyoruz. Türk çocukları ete, süte, yumurtaya ulaşamaz hale gelmiş durumda. İyi beslenememekten öğrenme güçlüğü ve bodurluk başladı yeni nesillerde. Beka naralarıyla yeri göğü inleten ama asıl dertleri kendi şahsi politik bekaları olanlara sesleniyorum. Esas beka çocuklarımızın beslenmesidir, eğitimidir. Sizin çocuklarınız lüks restoranlarda yiyip içerken, yıllığı 500 bin liralık özel okullara giderken milletin evlatlarına patates-soğan lüks hale geldi.

HALKI NİÇİN KANDIRDINIZ: 'Dünyayı yönetiyoruz' masallarıyla ekranlarda boy gösteriyordunuz. Şimdi birkaç milyar dolar için dün katil dediğiniz Suud Prensi'nin ayağına gittiniz. Darbenin arkasındaki güç dediğiniz Birleşik Arap Emirlikleri şeyhinin önünde kırk takla attınız. İçişleri Eski Bakanınız sahnede böğürürcesine bağırıyordu. 'Temmuzdan sonra bakın neler olacak. Nasıl ekonomimiz şaha kalkacak' diyordu. İşte o temmuz da bitti. Her şey bitti ama iki şey bitmiyor. Biri iktidarın yalanları diğeri ise zamlar. Şimdi iktidara hep birlikte soralım. Madem seçimden sonra temel besin maddeleri dahil her şeyin fiyatı 4-5 katına çıkacaktı ve paramız pul olacaktı, halkı niçin kandırdınız? 'Enkaz devraldık' diyemezsiniz çünkü 21 yıldır iktidarda kesintisiz siz vardınız. Şayet kabul etmiyorsanız enkazı kimlerden devraldınız?

BARINMA KRİZİNİ İKİ YILDIR NEDEN ÇÖZEMİYORSUNUZ: Üreticiyi malı para etmez tüketiciyi de alamaz hale getirdiniz. Milleti kuru ekmeğe muhtaç bıraktınız. Çalışanı da emekliyi de derin yoksullukla karşı karşıya bıraktınız. Sağlık sistemi çöktü. Milyonlarca sığınmacının ülkeye dolmasına sebep oldunuz, evlerimizde güvende değiliz. Bu konuda yine kulaklarınız sağır, gözleriniz kör mü oldu? Seçim sürecinde 'Bundan sonra faiz artışı olmaz, faiz inmeye devam edecek' sözünüzden bir ay sonra niye döndünüz? Savaş mı çıktı? İnsanlar ev kiralarını niçin ödeyemez hale geldi? Ev sahipleriyle kiracılar arasında anlaşmazlıklar neden? Neden ölüme varan kavgalar oluyor? Barınma krizini iki yıldır neden çözemiyorsunuz? Dünyanın tersine 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' sözünü inatla ispat etmek için faizleri indir, doların ve enflasyonun patlamasına neden ol; ardından doları tutmak için milyarlarca dolar rezervi yak; seçim öncesi sırf kazanmak için bütçeyi kalbura çevir; seçimden sonra da zamları ve vergileri vatandaşın sırtına bindir. Bütün bunları yaptıktan sonra dönüp millete 'Deprem oldu, pandemi geldi, 15 Temmuz oldu, dış güçler uğraştı, başka çare yok' diyerek beceriksizliğinize bahane üretmediniz mi?

NASILSA SEÇİMİ KAZANDIK, İSTEDİĞİMİZİ YAPARIZ ZANNEDİYORLAR: Elbet bu soruların cevabını vermeye yüzünüz yok; sadece yüzünüz mü, vicdanınız da yok. Bu iktidar sizlerin temiz, masum duygularınızı istismar etti. Yalanlarıyla, yanlışlarıyla hayatınızı perişan etti. Zamları takip etmek bile mümkün değil artık. Nasılsa seçimi kazandık, istediğimizi yaparız zannediyorlar. Yine yanlış yoldalar, yine yanılıyorlar. Seçim sürecinde vermiş oldukları, halkın gözünü boyayan vaatlerin çare olmadığı ortaya çıkmıştır. Bir kesimi aşırı zenginleştirirken diğer kesimi tamamen fakirleştirdiniz. Biz kadınlar artık bu yükü kaldıramıyoruz ama umudumuzu asla kaybetmiyoruz. Çünkü biz buradayız. İYİ Parti burada. Kadınlar burada. Tenceresini kaynatmaya, evladını büyütmeye, evini geçindirmeye çalışan kadınlar burada. Biz burada oldukça iktidara mahküm değilsiniz, mecbur değilsiniz. Sosyal adaletin sağlandığı, hukukun üstün olduğu, yoksulluğun bittiği ve insanca yaşamın sağlandığı günlerin tez zamanda gelmesi dileği ile saygılar sunuyor, katılımlarınız için teşekkür ediyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ünzile Yüksel İYİ Parti İstanbul Güngören Zam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title