Haberler

İtalya'daki Gemi Kazasında Kaybolan Denizcinin Ailesi Endişeli

Güncelleme:

Ravenna Limanı açıklarında kargo gemilerinin çarpıştığı kazada Türk yük gemisindeki kaybolan ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık'ın ailesi endişeli bekleyişini sürdürüyor.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisindeki iki kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi kaybolmuş, mürettebattan 5 kişi kurtarılmıştı.

Yaşanan deniz kazasında kaybolan ve halen kendisinden haber alınamayan Yiğit Küçükbıyık'ın, Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yaşayan ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Yiğit Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık, 8 yaşındaki kızlarına babasının kazada kaybolduğunu söylemediklerini belirterek, "Eşimin eve döneceğini biliyorum. Çok iyi bir denizciydi. Hayatta olduğuna inanıyoruz. Arama çalışmalarına devam edilmeli" derken, babası Şaban Küçükbıyık da oğluyla en son kazadan bir hafta önce konuştuğunu söyledi. Kazada kaybolan denizcinin babası Şaban Küçükbıyık arama çalışmalarının sürmesini isteyerek şöyle konuştu:

"Bilgi almakta zorlanıyoruz. evladım, 18 yıldır denizlerdeydi. En son görüşmemizde çok yorulduğunu, artık gemilerde çalışmak istemediğini söylemişti. Son seferinde, kaza meydana geldi. Olay gününden beri uykusuzuz. Oğlumun hayatta olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Türkiye'nin arama çalışmalarına destek vermesi ve kayıp diğer 4 gemi personelinin bulunmasını istiyorum."

Abla Elif Küçükbıyık ise olaydan sağ kurtulan bir mürettebatın, denize atladıktan sonra Yiğit ve yanındaki üç kişinin bir filikaya 10 metre mesafede olduklarını söylediğini aktararak, "Kardeşim ve yanındakilerin 10 metre ilerideki filikaya yetiştiklerini düşünüyoruz. Fırtına filikayı sürükledi ve uzak bir noktaya attı. Çünkü o filika da henüz bulunamadı. Sağ olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bugüne kadar hiçbir yetkili bizimle irtibata geçmedi" ifadelerini kullandı. 

ERTUNÇ ÖZTÜRK 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivaslı Ravenna İtalya Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title