Haberler

İstismar iddiası ile gündeme gelen Kadir İstekli'nin son vaazı! Dikkat çeken ifadeler kullanmış

Güncelleme:

6 yaşındaki küçük kızla evlenerek yıllarca cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Kadir İstekli ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İstekli'nin vakfın Sancaktepe'deki merkezinde verdiği bir vaazda, "Kişi hiç ufak günah işlememiş, büyük günah işlediyse o zaman affolunacak durum nedir? Burada 'O büyük günahlarından da hafifletilme olunur' diye buyuruluyor" ifadelerini kullanmış.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirdiği ve bu kız çocuğunun yıllarca istismara maruz kaldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Türkiye'nin konuştuğu olayın ardından yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

SON VAAZINDAKİ İFADELER DİKKAT ÇEKTİ

Henüz 6 yaşındayken kendisi ile evlendirilen H.K.G.'yi yıllarca istismar ettiği öne sürülen Kadir İstekli'nin Hiranur Vakfının Sancaktepe'deki merkezinde sık sık vaaz verdiği, hatta son vaazlarından birinde dikkat çeken ifadeler kullandığı ortaya çıktı. İstekli, verdiği son vaazda "İman şart. Allahü teala bizi imanlı olarak yarattı, imanlı olarak yaşatıyor. İnşallah son nefesimizde de imanımızı muhafaza ederek kendisine kavuşmayı, Rabbim cümlemizi muvaffak eylesin inşallah. Kişi hiç ufak günah işlememiş, büyük günah işlediyse o zaman affolunacak durum nedir? Burada 'O büyük günahlarından da hafifletilme olunur' diye buyuruluyor" ifadelerini kullanmış.

İstismar iddiası ile gündeme gelen Kadir İstekli'nin son vaazı! Dikkat çeken ifadeler kullanmış

NE OLMUŞTU?

Mağdur H.K.G. 6 yaşından beri şüpheli Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, şüpheli Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikahla evlendirildiği, şüphelinin babasının talebesi olduğu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlattı. Şikayetin devamında H.K.G, cinsel ilişkinin kendisine Kadir İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini belirtti. Bu ilişkinin babasının onayı ile gerçekleştiği ve yaşı tuttuktan sonra resmi nikah kıyıldığını dilekçede sundu. Hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Şüpheliler 22 Mayıs tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500

Yorumlar (19)

Arda Yıldız:

kardeşim adamın yanındaki kız 6 yaşında diyen varsa karşıma çıksın. yahu şu Chp nin siyasi propagandasına alet olmaktan utanmıyorsunuz. hangi ana baba kızını 6 yaşında evlendirir. bu kadın rahat 20 üstünde. siyasi hırsla saldırmayın ayıptır ya.

132
305
yanıtYanıtla
Funda Çiftci:

Siz olayı anlamamışsınız. Bu fotoğrafta13 15 civarı. 6 yaşındayken imam nikahı kıyılıyor. O zamanlar 29 yaşındaki yaratık bu kızın din hocası.

yanıt18
yanıt6
Funda Çiftci:

Siyaset din geç bunları. Çocuk istismarı var ortada. Sen neye güvenerek 20 üstünde diyorsun? 14 yaşında düğün yapılmış. 6 yaşında imam nikahı. Dilekçeleri oku, sonra yorum yap.

yanıt14
yanıt5
Hakan Arslanoglu:

Türkiye 2 kitabı anlayarak okumadığı için bu hallere geldi. 1) Yüce Kur'an-ı Kerim' i anlaşılarak okunsaydı Din kullanılmazdı. 2) Nutuk okuyup anlaşılsaydı Düşmanı tanır Vatan topraklarına önüne geleni almazdık..

243
78
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ne yardan geçiyon ne serden. oray da şirin görüneyim buraya da.kuran demişsin sonra nutuk. insan bunu yazarken düşünür be ya. Allahın kitabından neyi bulamadın da yanına ek koyuyorsun. yapmayın yapmayın. hesap var

yanıt51
yanıt64
Funda Çiftci:

Çok sayıda tercümandan okudum ve bıraktım inanmayı. Cesaret ister okumak, sorgulamak. Yazacak çok şey var. Ama anlamı yok, inanç meselesi bu. İsteyen inanır, istemeyen inanmaz. Ama kimse çocuk istismarını meşrulaştıramaz.

yanıt11
yanıt8
corci:

bunların yüzünden dinden oldum

97
108
yanıtYanıtla
Sadık GÜNEŞ:

5 para etmeyen kişiler yüzünden güzelim İslami terkedip ataistligemi geçtin

yanıt20
yanıt16
Doğuş:

Kuranı Kerime kendi günahlarına göre ayar çekiyor. Düşünebiliyormusunuz.

132
25
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

bunlar dini hep kendi habis kafalarına göre yorumlarlar.

126
21
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title