Haberler

İstanbul'un göbeğinde vatandaşların karşılaştığı ilan görenlerin ağzını açık bıraktı

Güncelleme:

İstanbul'da bir mağazanın vitrininde asılı olan "Türkçe bilen eleman aranıyor" ilanı şaşkınlık yarattı. Çalışanlarının Suriyeli olduğu belirtilen mağazanın Türk müşterilere de satış yapabilmek için Türkçe bilen satış elemanı arayışı içinde olduğu öğrenildi. Vatandaşlar ise ilana "İstanbul'un göbeği burası, Türkiye'de yabancı gibi hissediyorum kendimi şu anda", "Eskiden Arapça bilen personel aranıyor diye görüyorduk, şu an tamamen Türkçe bilen eleman aranıyor. Şaşkınız" gibi tepkilerde bulundu.

İstanbul Nişantaşı'nda mağazaları gezen vatandaşlar karşılaştıkları bir ilanla şaşkınlığa uğradı. Osmanbey'deki bir mağazanın vitrininde asılı olan ilanda "Türkçe bilen eleman aranıyor" yazısı dikkat çekti.

ÇALIŞANLAR SURİYELİ

Kanal D'nin haberine göre mağazadaki ürünler Türkiye'de üretiliyor. Firma ortaklarının İranlı ve Arap, çalışanların ise Suriyeli olduğu belirtiliyor. Müşterilerinin yüzde 80'i yabancı olan mağaza, yüzde 20'lik Türk müşterileri için Türkiye'de Türkçe bilen satış elemanı arıyor.

"TÜRKİYE'DE YABANCI GİBİ HİSSETTİM"

İlanı gören vatandaşlar ve çevre esnafı şaşkınlığına engel olamazken, bazı vatandaşlar tepkilerini mizahi bir şekilde dile getirdi. İlanla karşılaşan bir kişi "Şaşırdım yani, Türkçe... Vay başıma gelen" yorumları yaptı. Bir vatandaş ise ilanla ilgili "Gören herkes şaşırıyor, bizler de çok şaşırdık" dedi. "İstanbul'un göbeği burası, Türkiye'de yabancı gibi hissediyorum kendimi şu anda." ifadeleri de kullanıldı.

"YAKINDA TÜRKÇE TABELA DA KALMAYACAK"

Bir başkası ise "Eskiden Arapça bilen personel aranıyor diye görüyorduk, şu an tamamen Türkçe bilen eleman aranıyor. Şaşkınız açıkçası. Yakında Türkçe tabela da kalmayacak gibime geliyor." açıklamasını yaptı. Bir vatandaş ise "Bu ilanı ilk gördüğümde ben de çok şaşırdım. İnsanın garibine gidiyor, kendi ülkesinde böyle bir ilanla karşılaşmak." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nişantaşı İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

juzen sari:

Ümit Özdağ diyoruz

71
171
yanıtYanıtla
deli ceyhanlı:

Eğer göndermezlerse 20 sene sonra Araplar cogaldıgında nasıl insan olduklarını göreceksiniz cocuklarınıza birşeyler olmasın diye dışarı cıkaramayacagımız günler gelecek

152
41
yanıtYanıtla
Demir Acer :

ulkeyi bu duruma getirenlerin ayibi

92
20
yanıtYanıtla
ilker kalafat:

herhangi bir arap ülkesinde arap ortak yada kefik bulmadan berber dükkanı bile açamazsınız burası arpalık buradı fingonun ahırı

94
14
yanıtYanıtla
HATİCE TANYILDIZ:

almayın arkadaşlar bunların satış yaptığı dükkanlardan... hepsi o kadar birbirini tutuyor ki,sadece kendilerinden alış veriş yapıyorlar..

92
10
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Özellikle Eminönü, Kapalı çarşı, Fatih, Nişantaşı gibi semtlerimizde Türkçe konuşan birini gördüğümde seviniyorum. kendi ülkemizde turist gibi olduk..

85
15
yanıtYanıtla
özen66:

Almanyda dıger avrupa ulkelerınde bızım marketlerımız var .ama oralarda bu sekılde ırkcı yaklasan yok

23
67
yanıtYanıtla
SELİM TAŞOĞLU:

ya arkadaşlar ben hep söylüyorum ve yine söylüyorum. bu gelenlerin %80 suriyeli değil, israilli. görün bakın 20-30 yıl sonra filistin gibi olacağız.

49
35
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

yazıklar olsun para için ne halleri düştük bir vatanımız kaldı elden gitmeyen oda yakındır

74
9
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Ulkeyi bu duruma getiren yonetimin ayibi

64
13
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title