Haberler

Sarallar örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Güncelleme:

İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü Sarallar'ın lideri Alaattin İlyas Saral yakalandı. Saral'ın firari olduğu ve yurt dışından Türkiye'ye girdiği sırada yakalandığı öğrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, organize suç örgütü üyelerine yönelik çalışma yürüttü. Bu kapsamda, "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

TÜRKİYE'YE GİRERKEN YAKALANDI

Hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde uzun süreden beri aranan ve yurt dışına firar ettiği anlaşılan çıkar amaçlı suç ağının lideri Alaattin İlyas Saral'ın, Belçika'dan Türkiye'ye dönüş yapacağı bilgisine ulaşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı çalışma başlattı. 169 sanıklı davada, aralarında iş insanı Erdal Acar'ın da bulunduğu soruşturma dosyasının kilit ismi olarak aranan Saral'ın, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'den İstanbul Havalimanı'nda yurda giriş yaptığı sırada gözaltına alındığı belirtildi.

Sarallar örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

İFADESİNİN ARDINDAN SAVCILIĞA ÇIKARILACAK

Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminalinde polis tarafından gözaltına alınan Saral, ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Zanlının emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, ilerleyen süreçte savcılığa çıkarılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Saral hakkında geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Organize Suçlarla Mücadelede Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyon kapsamında gözaltı kararı vardı. O operasyonda Erdal Acar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli yakalanmıştı.

Sarallar suç örgütüne yönelik geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da operasyon düzenlendi. Dosya kapsamında şüpheli olarak görünen 177 kişinin yakalanması için 13 ilde operasyon düzenlenmişti. Aralarında ünlü iş insanı Erdal Acar'ın da bulunduğu 141 şüpheli yakalanmıştı. Erdal Acar ve 51 şüpheli tutuklanmış, 89 kişi hakkında adli kontrol hükmü uygulanmıştı.

ÜNLÜ İSİMLER İFADEYE ÇAĞRILMIŞTI

Suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, Necati Şaşmaz, 1997'de Türkiye güzeli seçilen şarkıcı Aylin Coşkun, yorumcu Sinan Engin, oyuncu Erkan Petekkaya gibi birçok tanınmış isim de mağdur sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı.

Çok sayıda suçlamanın bulunduğu dosyada suç örgütü lider olarak görüldüğü belirtilen Alaattin İlyas Saral, aramalara rağmen bulunamamıştı. Dosya kapsamında aranan Alaattin İlyas Saral, bugün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Saral'ın Belçika'nın Brüksel kentinden kendi pasaportuyla uçağa bindiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Havalimanı İstanbul Türkiye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

Araf Arafa:

Kendi pasaportu ile girdi ise kesin olarak bir anlaşma yada bir af cikicak yoksa en cok aranan isim ve elini kolunu sallayarak gelcek hali yok bence

33
0
yanıtYanıtla
Özkan Bulut:

Bu işte gariplik yokmu firari yurt dışında yaşıyor Türkiye ye uçakla gelip yakalanıyor helal olsun türk polisi ne

19
2
yanıtYanıtla
taner ipek:

Burası onlar için daha güvenli olabilir ehue

yanıt4
yanıt0
Turgay SÖYLER:

Adam teslim olmaya gelmiş o zaman Kendi pasaportuyla geldiğine göre

3
3
yanıtYanıtla
gizli kalsın :

aynen kardeşim lidersin firarisin aranıyorsun ve uçakla türkiye ye geliyorsun güzel yem etmişler sözde lideri

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title