Haberler

Devlet hastanesinde sahte reçete skandalı! Elebaşı eski eczacı kalfası, devlete verilen zarar 5 milyon lira

Güncelleme:

İstanbul'da eski eczacı kalfasının organizesinde Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ile bazı eczacıların değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ettikleri, bunların SGK'ye faturalandırılarak yüksek miktarda kamu zararı oluşturulduğu saptandı. Operasyonda aralarında 3 doktor ve eczacıların da bulunduğu 18 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Beylikdüzü'nde gerçeğe aykırı reçete düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 3 doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gerçeğe aykırı düzenlenen reçetelerin SGK'ye fatura edilerek yüksek miktarda kamu zararı oluşturulduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında SGK başmüfettişince düzenlenen rapora göre, eski eczacı kalfasının organizesinde Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ile bazı eczacıların, herhangi bir tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ettikleri, bunların SGK'ye faturalandırılarak yüksek miktarda kamu zararı oluşturulduğu saptandı.

ESKİ ECZACI KALFASININ OYUNU KAMERA KAYITLARINDA

Bu kapsamda bazı kişilerin hesap hareketleri, HTS kayıtları, kargo bilgileri ve İstanbul genelinde ele geçirilen yasa dışı ilaçlara yönelik yapılan incelemede, hastaların kendileriyle ilgili yüksek fiyatlı reçete düzenlenen tarihlerde hastane yakınlarında telefon baz kayıtlarının olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında yapılan kamera kaydı tespitlerinde, eski eczacı kalfasının, hastaların TC kimlik numaraları yazan listeyle doktorun sekreterinin yanına giderek seri şekilde gerçeğe aykırı ilaç yazma işlemi yaptırdığı anlaşıldı.

ORTAK BANKA HESAP HAREKETLERİ TESPİT EDİLDİ

Adına gerçeğe aykırı ilaç yazıldığını bilen ve bu kapsamda maddi menfaat temin eden sözde hastalar, gerçeğe aykırı reçete düzenleyen doktorlar ve eski eczacı kalfası arasında da banka hesap hareketleri tespit edildi. Adlarına sahte reçete düzenlenen bazı kişiler ise bundan haberlerinin olmadığı, maddi menfaat temin etmedikleri, herhangi bir devlet hastanesinde muayene olmadıkları ve bu ilaçları kullanmadıkları yönünde beyanda bulunduğu soruşturmada, kamunun yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi.

İLAÇLARIN SERİ NUMARALARI, SAHTE REÇETEDEKİLERLE AYNI ÇIKTI

İncelemede, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince daha önceki dönemlerde ele geçirilen yasa dışı ilaçlar ile Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde reçete edilen ilaçların seri numaralarının aynı olduğu ortaya çıktı. Bu tespitler üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 40 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet almak ve vermek", "resmi belgede sahtecilik" ve "örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltı kararı verildi.

DOKTOR VE ECZACILARIN DA OLDUĞU 18 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ve Düzce'de düzenlenen operasyonda, kamu hastanelerinde görevli 4 doktorun da aralarında bulunduğu 39 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin cezaevinde olduğu belirlendi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, aralarında 3 doktor ve eczacıların da bulunduğu 18 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi, 21 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Hastanesi Beylikdüzü İstanbul Suç Hukuk Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

Nuri Aga:

Devletin parası milletin parasıdır.Bir kuruşunu yiyen iflah olmasın inşallah

265
3
yanıtYanıtla
Deniz Baştürk:

Aynen

yanıt74
yanıt1
Narter Nart:

Bence de sizce ancak bu bizim sadece duygusal rahatlamamızı sağlıyor. Sizde biliyorsunuz ki zengin seçkinler devletten süspanseyi çok severler. Ve fakirler hiçbir şey yönetemezler...

yanıt25
yanıt1
Özkan Bulut:

Yazıklar olsun size ya bi duymadınız şu fani dünyada sadece size değil sizin gibi herkese Allah ıslah etsin

217
4
yanıtYanıtla
Hüseyin Çınarlıdere:

Devlete verilen paranın azi çoğu olmaz idam edin gitsin.

174
11
yanıtYanıtla
Son Yörük:

Çocuklarımıza doktor olmayı eczacı olmayı zengin olmayı değil pazarcida olsa insanlara çürük domates satmayan kilodan çalmayan dürüst nesiller yetiştirmeyi uğraşmalıyız cocugum doktor olsa bu şekilde olsa ne fayda bu ülkede yaşayan her sektördeki insan bu ülkeye hizmet veriyor önemli olan dürüstce bu hayatı yaşayıp bu topluma iyi izler bırakmak.

134
4
yanıtYanıtla
Deniz Baştürk:

Tabiki de durust olmak önemli ama bu değerler artık günümüzde onemini kaybetmiş görünüyor. Benim kimseye güvenim kalmadı. Allah iyilerle karsilastirsin ne is yaparsan yap iyisini yap.

yanıt56
yanıt2
Tekin avci:

Daha yakalanmayan neler vardır yanımız eski eczane kalfası çalışıyor haftada 1.2 daire parası vurgun yapıyorlarmış sahtekarlık ile herkesin incelenmeli müfettişler de banka hareketleri takip edilmeli tapu dairesi çalışanlarına ayni

84
1
yanıtYanıtla
oturan:

5 milyon zarar geri alınsın ceza böyle olur.2 ay yatıp çıkacak paralarıo yiyecek.

75
1
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

Her yere üniversite açıp bölümlerin kalitesi düşürürseniz sonuç bu olur. Zamane çoğu doktorlar Google doktoru bir meslekte kalite düşerse sonuçlar normaldır. Eskiden üniversitelerin bir ağırlığı hele tıp fakültesi çıkan evden çok büyük gözle bakılırdı. Şimdi herkes üniversiteli boşta dolaşıyor. Muhtemelen çoğunuz bu yorumu anlamayacaktır. Şaşırmıyorum zaten.

50
18
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title