Haberler

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal'dan Açıklama

Ümit Kocasakal Başsavcılık ile sorunun köklü çözümü için pazartesi öğleden sonra bir görüşme yapılacaktır Bu olayın oluşunda avukatların, avukatlığın hiçbir rolü yoktur.

Ümit Kocasakal Başsavcılık ile sorunun köklü çözümü için pazartesi öğleden sonra bir görüşme yapılacaktır

Bu olayın oluşunda avukatların, avukatlığın hiçbir rolü yoktur. Güvenlik zafiyeti, avukatların bu adliyeye girmesine indirgenemez

Haber-Kamera Ümit TÜRK - Cem TURSUN İSTANBUL DHA

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Çevik Kuvvet'in avukatlara yönelik müdahalesine maruz kalan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Baro Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı. Kocasakal, Başsavcılık ile sorunun köklü çözümü için pazartesi öğleden sonra bir görüşme yapılacaktır dedi.

FİZİKİ MÜDAHALEDE BULUNULDU

Adliyenin C kapısı önünde kameraların karşısına geçen Ümit Kocasakal, yaşananların dünya adliye tarihinde ilk olduğunu belirtti. Avukatların adliye girişinde uğradığı fiziki müdahale ve hakaretlerin yoğun bir şekilde kendisine bildirilmesi üzerine, okulda verdiği dersi yarıda bırakarak geldiğini anlatan Kocasakal, Buraya geldiğimde, Çevik Kuvvet'in elinde kalkanlarla Baro Başkanı olarak ben ve yönetim kurulu üyelerimize fiziken müdahalede bulunduğu gerçeğini size aktarıyorum dedi.

BAROMUZUN GÖSTERMİŞ OLDUĞU HASSAS TAVRI BAŞKALARINDAN DA BEKLEMEK HAKKIMIZ

Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine bunu yapmaya cesaret edenlerin, avukatlara ve vatandaşlara neler yapabileceğini tahmin etmenin zor olmadığını söyleyen Kocasakal, avukatların da polis şiddetine maruz kaldığına şahitlik ettiğini söyledi.

Adliyede yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a bir kez daha rahmet dileyen Kocasakal, Bu sebeple, baromuzun göstermiş olduğu hassas tavrı başkalarından da beklemek hakkımızdır. Bu olayın oluşunda avukatların, avukatlığın hiçbir rolü yoktur. Güvenlik zafiyeti, avukatların bu adliyeye girmesine indirgenemez dedi.

Avukatların adliyeye çipli kartlarla giriş yaptığını belirten Kocasakal, kartların okutulması halinde tüm bilgilerin görüntülendiğini vurguladı.

SORUNUN KÖKLÜ ÇÖZÜMÜ İÇİN PAZARTESİ ÖĞLEDEN SONRA BİR GÖRÜŞME YAPILACAK

Hakime ve savcıya yapılamayan bir muamelenin avukata yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Ümit Kocasakal, Avukatı suçlu gibi gören, olağan şüpheli gibi gören bir zihniyet ikliminde bu sorun çözülemez dedi.

Olaydan hemen sonra Başsavcılık ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kocasakal, Sorunun köklü çözümü için Pazartesi öğleden sonra bir görüşme yapılacaktır. Kendilerine meslek onurumuzu ve diğer hususları hatırlattık. Bu sorun köklü çözülene kadar da gerekli tedbirleri almalarını talep ettik. Bunun böyle gelişeceğini umuyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı İstanbul Barosu Ümit Kocasakal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title