Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Güncelleme:

İspanya'nın Filistin devletini resmi olarak tanıdığı gün ülkenin sağcı partisinin lideri Santiago Abascal skandal bir ziyaret gerçekleştirdi. Gazze'yi kana bulayan İsrail Başbakanı Netanyahu ile Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde 1 saat süren bir görüşme gerçekleştiren Abascal toplantıda Filistin devletinin resmi olarak tanınması kararından rahatsız olduğunu ve iktidara gelmeleri durumunda kararın iptal edileceğini söyledi.

İspanya'da aşırı sağcı Vox partisinin ırkçı, göçmen ve İslam karşıtı lideri Santiago Abascal, İspanya hükümetinin Filistin Devleti'ni tanıdığı gün Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşerek İsrail'in Filistin'deki saldırılarına destek verdi.

1 SAAT SÜREN GÖRÜŞME

Netanyahu'nun Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde Abascal ile yaklaşık bir saat süren görüşme yaptığı bildirildi. İsrail Başbakanlık Ofisi ile Vox partisinden yapılan açıklamalarda, Abascal'ın Netanyahu ile görüşmesinde "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediği" kaydedildi.

"FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIMAYI BIRAKACAĞIZ"

"İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in İspanyol halkını temsil etmediğini ve bugün alınan Filistin Devleti'nin resmi olarak tanınması kararını eleştirdiği" ifade edilen Abascal'ın "iktidara geldiğinde bu kararı tersine çevirerek, Filistin Devleti'ni tanımayı bırakacaklarını" savunduğu aktarıldı.

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Aşırı sağcı liderin, Netanyahu'ya "Hamas'ın elinde tek bir rehine olduğu sürece ve terör örgütü ortadan kalkana kadar hiçbir hükümetin veya kimsenin İsrail'den nefsi müdafaa operasyonlarından vazgeçmesini isteme hakkı yoktur." dediği bilgisi verildi.

NETANYAHU: İSRAİL DEVLETİ'NİN SAVUNULMASINDA ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun da Abascal'ın ziyaretini "İsrail Devleti'nin savunulmasında örnek teşkil ettiğini" vurguladığı ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarıyla ilgili Batı ülkelerin medyasını suçladığı ifade edildi. Abascal, Aralık 2023'te de İsrail'i ziyaret etmişti.

FİLİSTİN DEVLETİ'Nİ RESMİ OLARAK TANIDILAR

İspanya, İrlanda ve Norveç ile eş zamanlı aldığı kararla Filistin Devleti'ni resmi olarak bugün tanımıştı. Diğer yandan İspanyol basını, "Abascal'ın İsrail'in Refah'taki katliamından iki gün sonra İsrail'de Netanyahu ile görüştüğüne" dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakanlık Filistin İspanya İsrail Gazze Kudüs Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Bakmadan Geçme

Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri
Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

500

Yorumlar (12)

BAŞKOMSER ZEKİ:

Köpekler tasması kimin elindeyse onu takip eder.

421
3
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

seni bu saatten sonra oradaki halk başa getirir mi

317
9
yanıtYanıtla
M Ali Çelik:

Atı alan Üsküdar ı geçti Santiago.....

179
5
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Sağcı partilerden devlet yönetimini dürüst ve adaletli bir şekilde yönetmelerini beklemek mümkün değil.Bir röportajda yurtdışında yaşayan vatandaşımız şöyle demişti. " Yurt dışındaki Türk vatandaşları bulundukları ülkede hep solcu partilere oy veriyorlar ama Türkiye için oy verirken hep sağ partiyi tercih ediyolar." Solcuların daha adaletli ve dürüst bir yönetim anlayışı taşıdıkları aşikar ki avrupada genelde sol hep önde gider. Yanlış anlaşılmasın buradaki CHP solu ne kadar temsil eder bilemem

93
27
yanıtYanıtla
haluk akdemir:

soyadını büyütmüşsün neden.

yanıt7
yanıt2
osman Nat:

Bu performası bizde Ümit Özdağ sergiler

89
18
yanıtYanıtla
Ali Baba:

Osman sonuna kadar umitciyiz

yanıt17
yanıt82
Özcan Özcan:

usman İSRAİLİN BAŞKENTİ KUDÜSTÜR.

yanıt2
yanıt26
Mengele:

Bekle bekle ispanyollar sana oy verecekler

82
2
yanıtYanıtla
Bükücü:

Filistin'i devlet kabul etmeleri bile bir oyun. Her şeyin amacı ortamı yumuşatmak.

24
11
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title