Haberler

İsmail Akçay Uluslararası Yarı Maratonu'nda Moses ve Bahar Zirvede

Kadınlarda Bahar Doğan, 1 saat 19 dakika 58 saniyeyle altın madalyaya ulaşırken Lütfiye Kaya ikinci, Etiyopya'dan Netsanet Tesfaye üçüncü oldu.

Kadınlarda Bahar Doğan, 1 saat 19 dakika 58 saniyeyle altın madalyaya ulaşırken Lütfiye Kaya ikinci, Etiyopya'dan Netsanet Tesfaye üçüncü oldu. Yarışmada birinciler 2750, ikiniler 2250, üçüncüler 1750 TL para ödülü de kazandı. Kurtdereli Spor Salonu'ndaki ödül töreninde adına yarış düzenlenen efsanevi maratoncu İsmail Akçay'a da plaket verildi. Akçay, Balıkesir'in uluslararası yarış merkezi haline gelmesine sevindiğini söyledi.

MISIR'A DESTEK

İsmail Akçay Ulusalararası Yarı Maratonu'nu erkeklerde ikinci sırada tamamlayan Fatih Bilgiç, kazıttığı saçları ve yarış sonrası yaptığı Rabia işaretiyle Mısır'daki darbeyi protesto etti. Derecesini tüm Müslümanlara armağan ettiğini söyleyen Bilgiç, Mısır halkına, Doğu Türkistan'da, Filistin'de zalimler altında ezilen tüm Müslümanlara selam olsun. Türkiye olarak yanlarındayız. Ben de sporcu ve öğretmen olarak onların yanındayım dedi. Yarış birincisi Kenyalı Moses'a da Rabia selamını öğreten Akçay, Moses Hristiyan ama sporun dini olmaz. Bu mesaj tüm zalimlere gelsin. Bize her yer Adeviye diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Akçay Lütfiye Kaya Bahar Doğan Etiyopya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title