Haberler

İş Dünyası Konfederasyonu İstanbul'da 'Evet' Dedi

BİRKONFED, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için kararının ’evet’ olduğunu açıkladı.

BİRKONFED, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için kararının 'evet' olduğunu açıkladı.

İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için iş dünyasını bir araya getirerek referandumda 'Neden Evet' konulu istişare toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener'in konuşmacı olarak katıldığı programda yeni anayasa, başkanlık sitemi ve referandumda neden evet denilmesi gerektiği konusunda birçok konu ele alındı. Daha öncede BİRKONFED Teşkilat Başkanı Yücel Yalçınkaya öncülüğünde Ordu, Sivas gibi bir çok ilde 'evet' toplantıları düzenlemişti.

Ünsal: "Ülkemiz için tabikide evet"

BİRKONFED Genel Başkanı Osman Ünsal, açılış konuşmasında; "Referandum sürecinde İş Dünyası Konfederasyonu referandum ile ilgili genel değerlendirmemizi yaptıktan sonra almış olduğumuz 'evet' kararımızın devamında Anadolu başta olmak üzere bir çok ilimizde sayısız programa imza attık. Ülkemiz, bayrağımız, vatanımız için evet kararımızı konusunda uzmanlarımız ile neden referandumda evet denilmesi noktasında paneller düzenledik. Referandum kararını verecek olan halkımızı bu konuda aydınlatmaya devam ediyoruz" dedi.

Şener: "Halkımız ne yapacağını çok iyi bilir"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma dikkat çekerek, "Halkımız referandumda ne yapacağını çok iyi bilir. Geçmiş yıllarımızda baktığımızda siyasette hep şunu gördük. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında ister aynı parti olsun ister farklı parti olsun hep kavgalar olmuştur. Bu halk ne yapacağını çok iyi bilir. Sayın Cumhurbaşkanımız için muhtar bile olamaz diyenler vardı bir zamanlar. Bu halk ne yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra önce başbakan daha sonrada cumhurbaşkanı yaptı. 16 Nisan'da ise bir referandum olacak. Halkımız hizmetleri görüyor. Elini vicdanına koyacak ve referandumda sandıklardan 'evet' diyerek iradesine sahip çıkacaktır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhsan Şener Osman Ünsal Sivas Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title