Haberler

Bölgede tansiyon yüksek! ABD ve Husiler arasındaki gerilim sürerken İran'ın savaş gemisi Kızıldeniz'e girdi

Güncelleme:

Dünya İsrail ile Hamas arasında devam eden savaşa kilitlenirken Kızıldeniz'de Yemen'deki İran destekli Husiler ile ABD arasında tansiyon yükseliyor. Husiler bölgedeki gemilere saldırırken ABD güçleri ise Husileri vurmaya devam ediyor. Gelişmeler takip edilirken İran'ın 'Elburz' adlı savaş gemisi bugün Kızıldeniz'e girdi.

Yemen'deki İran destekli Husiler son dönemde Kızıldeniz'deki yük gemilerini hedef alırken, bugün de bölgede tansiyonu yükselten bir gelişme yaşandı. Kızıldeniz'de ABD güçleri ile Husiler arasındaki gerilimin devam ederken; İran'ın "Elburz" adlı savaş gemisi, Babu'l Mendeb Boğazı'ndan geçerek Kızıldeniz'e girdi.

İRAN SAVAŞ GEMİSİ KIZILDENİZ'E GİRDİ

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre, İran donanmasının 94. Deniz Filosu komutasındaki "Elburz" adlı savaş gemisi uluslararası sulardaki düzenli görevlerin bir parçası olarak Babu'l Mendeb Boğazı'nı geçerek Kızıldeniz'e girdi.
Haberde, İran donanmasının 2009 yılından bu yana "nakliye hatlarını güvence altına almak, korsanlarla mücadele etmek ve diğer görevleri yerine getirmek için açık sularda faaliyet gösterdiği" ifade edildi.

İran'ın savaş gemisi Kızıldeniz'e girdi

NE OLMUŞTU?

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim'den bu yana Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı ticari gemilere el koymaya ve bazılarına da dron ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

İran'ın savaş gemisi Kızıldeniz'e girdi

ABD güçleri bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurmuştu. Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi de Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. Son olarak dün Kızıldeniz'de İsrail'le bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait 3 sürat teknesinin ABD helikopterleri tarafından ateş altına alınması sonucunda Husi güçlerden 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tansiyon İsrail Yemen Dünya İran Denizcilik Orta Doğu Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Dr.Kimbel:

Dünyanin polisine karsi gelirsen halin kötü olur iran dikkat et

35
178
yanıtYanıtla
türkün gücü:

SENDE O DUNYANIN POLİSİ DEDİĞİN ÜLKENİN POLİS KÖPEĞİMİSİN

yanıt246
yanıt36
Bozkurt:

Dr adam seni rezil etmiş

yanıt87
yanıt17
Güray Dilli :

Arkadaşlar , burası hislerimize tercüman olan , kendimizi olaylara karşı beyan verebildiğimiz , tepki gösterebildiğimiz mecralar . Kırıcı olmayın , hoş görün. Eleştiri hakkımıza yer vermemizi sağlayan bu sayfaların kıymetini bilin. Üç günlük ömürde ihtilaf kime yarar...

yanıt29
yanıt10
Ertan Demirel:

Terörist abd

yanıt26
yanıt3
Haydar :

Kağıttan kaplan İran her zaman müslümanları katletti.Abd ile karşı karşıya gelecek yürek nerede

63
12
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

iran'ın savaş gemisi Kızıldeniz'e girmiş . Gezintiye gelmişse kimse bir şey demez

47
4
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Kafa tuttuğu abilerinden izin almıştır merak etmeyin hepsi tiyatro.

31
3
yanıtYanıtla
erge_nekon:

Hadi İran bombayı patlatta arkandan gelelim,

1
0
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

ARKADAS NOLUR SU IRAN HABERLERINI ARTIK YAPMAYIN, BIKTIK YA!!! TAMAMEN FOSSS, ICI BOS DIBI DELIK BIR KOVA YA !!!!!

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title