Haberler

Irak'tan Türkiye'ye Karşı Ağır Açıklamalar

Güncelleme:

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Türkiye'ye Musul uyarısında bulunurken, eski başbakan Maliki de Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının 'doğal bir sonuç' olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, katıldığı bir televizyon programında, iki yıla aşkın süredir IŞİD terör örgütünün elinde olan Musul'un kurtarılması planına Türkiye'nin katılması durumuna karşı tehdit savururken, eski başbakan Maliki de Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının 'doğal bir sonuç' olduğunu ileri sürdü.

"MUAZZAM BİR SAVAŞ ÇIKACAK"

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katıldığı takdirde IŞİD savaşı dışında muazzam bir savaşın çıkacağını savunarak adeta tehdit etti. "Türkiye'nin Musul'daki emellerinin ciddi olduğunu iddia etti.

'BAZI KOMŞU ÜLKELER' SUÇLAMASI

İbadi, "Türkiye'nin olası Musul müdahalesi ve bölgeye yayılmasının, IŞİD'i aşacak büyük bir savaşa yol açacağı" uyarısında bulundu. "Türkiye ilk başta komşu ülkelerle sıfır sorun politikası benimsemişti" diyen İbadi, buna karşın Irak'ta meydana gelen çeşitli terör saldırılarının 'bazı komşu ülkeler' kanalıyla gerçekleştiğini iddia etti.

MALİKİ'DEN UTANÇ VERİCİ YORUM

Öte yandan, Irak'ın eski başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri El Maliki de Twitter hesabından çarpıcı bir twit attı. Maliki mesajında dün Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ancak Türkiye'ye karşı imada da bulunan Maliki, saldırının "radikal ve terörist güçlere kapıyı açmanın doğal bir sonucu" olduğunu iddia etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nuri El Maliki Türkiye Musul Irak Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500

Yorumlar (27)

GAZİ:

Salakların ve meczupların söylediklerine aldırmamak lazım. Kendi ülkesini koruyamayan bir geri zekalı ne söylese boş.

22
14
yanıtYanıtla
Türk:

Musul Kerkük bizimdir ULAN! Bağdat ve ötesi de bizimdir. Atalarımın 6 asır baktığı topraklardır oralar. Fetihçi bir milletle konuştuğunun farkında değil bu arap.

18
15
yanıtYanıtla
cengizzz:

çok doğru br yorum yapmış neresi küstah açıklama ? türkiye bugüne kadar bütün islami terörsitlere destek çıktımı ? ÇIKTI ve çıkıyor. ağlamak yok.

13
13
yanıtYanıtla
Fırat:

kuyruk acısı ve akparti hazımsızlığı insanı böyle acınacak durumlara düşürüyor işte. eskiden bu kör nato mermer nato kafa tiplere sinirlenirdim ama artık sadece acıyorum. size de yazık.

yanıt2
yanıt1
türkiyem:

muazzam savaş cıkacakmış eger o muazzam savaşı bizimle cıkarmayı düşünüyorsan hiç düşünme biz türkler ordusuyla milletiyle savaşa her zaman hazırız

10
15
yanıtYanıtla
misafir:

bu dangalaklara bir sorun hele irak diye bir ülkemi kalmis,

21
3
yanıtYanıtla
XXX:

Lan mal musul 3 yıl işidin elinde ırakın yarısı işidin elindeyken bu mal Türkiyeyemi meydan okuyor

16
3
yanıtYanıtla
EMRE:

İşidin ırakın yarısını ele geçirmesi ırak askerlerinin işidi görünce kaçmasıda ülkenin başında ibadi gibi kuş beyinli ülkesini satan bir iran kuklasınn sonucu

11
5
yanıtYanıtla
MEHMET:

Barzani bağımsızlık ilan edince görecez seni ibadi

10
6
yanıtYanıtla
antipkk:

Bir Türk olarak buna benden sonuna kadar Destek! Barzani bunlardan bin kat daha iyidir!

yanıt6
yanıt3
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title