Haberler

Irak'ı PKK İçin Sözlü Uyaracağız

Türkiye, PKK Terörü Nedeniyle 9 Nisan'da Verdiği ve Sınır Ötesi Operasyonu İma Ettiği Yazılı Notaya Yanıt Alamayınca Bu Kez Irak Yönetimini Sözlü Olarak Daha Sert Biçimde Uyarma Kararı Aldı.

TÜRKİYE, PKK terörü nedeniyle 9 Nisan’da verdiği ve sınır ötesi operasyonu ima ettiği yazılı notaya yanıt alamayınca bu kez Irak yönetimini sözlü olarak daha sert biçimde uyarma kararı aldı.

Bu çerçevede Türkiye’nin Irak özel temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol ile yardımcısı Murat Özçelik, hafta sonunda Bağdat’a giderek Irak yönetimini yüzyüze temaslarda bir kez daha uyaracak. Başbakanlığın ATA uçağı ile Bağdat’a gidecek olan Dışişleri heyetinde askeri yetkilinin de bulunması bekleniyor.

LİSTE VERİLECEK

Sözlü yapılacak uyarı, Irak’ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK’nın elebaşları Murat Karayılan ve Cemil Bayık dahil, Türkiye’nin daha önce verdiği 150 kişilik listede yer alan isimlerin yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmesi, Türkiye ile Irak sınırı arasında terörist sızmaları önleyecek en etkin önlemlerin alınmasını içerecek. Ankara’da önceki günkü kanlı eylem ve bununla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın "asıl bunları besleyenlere bakmak lazım" diyerek bir kez daha Kuzey Irak’taki Kürt grupları işaret etmesinin ardından, Dışişleri Bakanlığı’nda da dün güvenlik ve Irak daireleri kapsamlı bir toplantı yaptı. Bu toplantıda, Irak’ta Başbakan Nuri El Maliki ve Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüşecek olan Çelikkol ve Özçelik’in, Bağdat yönetimini PKK terörüyle ilgili sözlü olarak da uyarmaları benimsendi. Heyet, programının uygun olması halinde Irak’taki diğer bazı yetkililerle de bir araya gelecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title