Haberler

Irak Dışişleri Bakanı Caferi Gazetecilerin Sorularını Cevapladı (3)

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Bağdat'taki merkezi hükümet ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında petrol kaynaklarının kullanımı konusuna yaşanan sorunlara ilişkin, "Biz bu meseleyi geçmişte olmuş bitmiş olarak görüyoruz.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Bağdat'taki merkezi hükümet ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında petrol kaynaklarının kullanımı konusuna yaşanan sorunlara ilişkin, "Biz bu meseleyi geçmişte olmuş bitmiş olarak görüyoruz. Yeni bir sayfa açacağız" dedi. Dışişleri Bakanı Caferi, Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye'deki temasları hakkında bilgi veren ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Caferi, iki ülkenin köklü ilişkilere sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin kendileri için Avrupa'ya açılan kapı niteliğinde olduğuna işaret eden Caferi, Irak'ın Türkiye üzerinden Avrupa'ya petrol ve doğalgaz satabileceğini dile getirdi. AA

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Caferi Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title