Haberler

İncirli Kültür Merkezi'nde Sema Töreni

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Hz. Mevlana ve İnsan Eğitimi' etkinliğinde Karabaş-ı Veli Tekkesi semazenleri vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren İncirli Kültür Merkezi'nde 741. Şeb-i Arus nedeniyle düzenlenen 'Hz. Mevlana ve İnsan Eğitimi' programı, vatandaşlara duygusal anlar yaşattı.

Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi, 741. Şeb-i Arus programına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık'ın da katıldığı etkinlikte 'Hz. Mevlana ve İnsan Eğitimi' konusu ele alındı. Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, konuşmasında Mevlana'nın sözlerine yer vererek, Mevlana'nın ölüme farklı bir bakış açısıyla yaklaştığını ve bu yüzden de ölümü düğün gecesi yani 'Şeb-i Arus' olarak adlandırdığını belirtti. Şeb-i Arus programı, Bursa Karabaş-ı Veli Tekkesi semazenlerinin sema töreniyle de vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahit Arat, Müftü Ay'a BUSMEK atölyelerinde çiniden yapılan Yeşil Türbe plaketini takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emin Ay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title