Haberler

İkinci kez koronaya yakalanan hasta hayatını kaybetti, bilim insanlarının en önemli dayanağı çöktü

Güncelleme:

Araştırmacılar, Hollanda'da yaşayan yaşlı bir kadının ikinci kere koronavirüse yakalanıp hayatını kaybettiğini bildirdi. İlk defa koronavirüsle yeniden enfekte olunması sonucu bir ölüm kayıtlara geçirilmiş oldu. Şimdiye dek yaygın görüş hastalığın ikinci seferde daha kolay atlatılacağı yönündeydi.

Oxford University Press dergisinde yayınlanan bilimsel makaleye göre koronavirüsle ikinci defa enfekte olması sonucu hayatını kaybeden hasta 89 yaşındaydı ve nadir görülen bir akyuvar kanseri türü olan Waldenström Makroglobülinemisine sahipti. Söz konusu kanser türü için geliştirilmiş tedaviler mevcut, fakat hastalığın tamamen iyileşmesi mümkün değil.

İLK VİRÜSÜ 5 GÜNDE ATLATTI

Araştırmacılar kadının senenin başında ateş ve öksürük şikayetiyle hastanenin acil servisine geldiğini, yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını, sonrasında hastanede 5 gün boyunca yattığını, ardından da sürekli yorgunluk dışında semptomlarının azaldığını belirtti.

2. KEZ KORONA OLDUKTAN 15 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Anlattıklarına göre bundan yaklaşık 2 ay sonra, yeni bir kemoterapi seansına başlamasının sadece iki gün sonra, artan ateş, öksürük ve nefes darlığı nedeniyle kadın yeniden hastaneye yatırıldı. Koronavirüs testi tekrar pozitif çıkan hastanın antikor testleri ise 4. ve 6. günlerde negatifti.

8. günde hastanın durumunun iyice kötüleştiğini paylaşan araştırmacılar, 2 hafta sonra hastayı kaybettiklerini açıkladı.

ARAŞTIRMADA İKİ VİRÜS BİRBİRİNDEN ÇOK BAŞKA ÇIKTI

Araştırma ekibi, her iki enfeksiyondan da test örneklerine ulaştı ve bunlar sayesinde ilk ve ikinci enfeksiyona neden olan virüslerin genetik yapılarının, aynı virüsün mutasyon geçirmesiyle açıklanamayacak kadar farklı olduğu sonucuna vardı. Bu, kadının koronavirüse ikinci kez yakalandığı bulgusunu destekliyor.

Bugüne kadar kaydedilmiş ikinci enfeksiyon vaka sayısı 23, ancak vakalardaki tüm hastalar iyileşti.

İkinci enfeksiyon üzerine yapılan araştırmalar kısıtlı. Zira Kovid-19'a neden virüs olan SARS-CoV-2'yi taşıyan kişiler hastalık belirtileri göstermeden birkaç ay boyunca testlerde pozitif çıkabilirler. Ancak araştırmacılar virüsün genetik yapısının farklı olup olmadığını doğrulamak için her iki enfeksiyondan da örneklere ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500

Yorumlar (18)

Arif:

90 yaşındaymış. Ayrıca kansermiş. Burakında ölsün bir zahmet. Kimse dünyaya çivi çakmıycak. Ölüm haktır.

17
6
yanıtYanıtla
İNANC KALMADI:

Artik dünyadaki korona ile ilgili hiçbir habere inancımız kalmadi . Insanlari aptal yerine koymayi bıraksınlar. Kimse aptal degil. Amacınız insanlari tehdit ile korkarak yaşatmak. Herkes öğrendi artik

10
2
yanıtYanıtla
her şey okadar açık:

Amaç batan dünyaya reset atmak

yanıt0
yanıt0
Ha ha aaa:

Cevremde de var zaten 2. Defa yakalanıp ölen. Şimdi mi öğreniyorsunuz.

9
2
yanıtYanıtla
canmen:

Pandeminin. . . daha dogrusu Pandoranin Kutusu acildi artik. . . Allah hepimizin yardimcisi olsun. . . . yarin ilac üretilecektie, hepimiz bu düsten uyaniverecegiz hayalperestliginden vaz gecmekle iyi ederiz. . . düs ettigimiz uzay mekigi. . . gercekler öküzaraba tekerligi. . . biz daha doganin en ince kilini dokuyamaz haldeyiz. . .

yanıt3
yanıt0
Selim:

Korku terörü son gaz devam ediyor. Kim biliyor ilkinin veya ikincisinin hatta her ikisinin de virüs kaynaklı rahatsızlık olduğunu? PCR testi ise güvenilmez olduğunu herkes söylüyor şimdi? Kadın zaten yaşlı. .

5
5
yanıtYanıtla
dua mı icap mı:

Allah her duayı kabul ediyorum demiyor her duaya icap ediyorum diyor. Ya kabul eder ya daha iyisini kabul eder veyahut etmez bir musibetten korur . örnek çok.

7
1
yanıtYanıtla
metin:

ALLAH korusun yok etsin bu salgını .

2
3
yanıtYanıtla
Isinize gelince:

Her şeyi yapın yapın. Allah hemen yok etsin dimi?Bedavacilar. Çıkar için değil ,Allah olduğu için dua et.

yanıt0
yanıt0
Gül:

Allah korumuyor. 1.5 milyar insan aynı anda dua etse gene korumaz. Neden sizce? Duası dinlemeye değer tek bir müslüman dahi yoksa, zaten herkes cehennemlik değil midir?

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title