Haberler

İki Yıla Sığdırılan Başarı

Güncelleme:

Mardin Artuklu ÜniversitesiRektörlüğü Vali Kılıçlar Salonunda düzenlenen 'Akademik Değerlendirme Toplantısı ve Cübbe Giyme' töreninde, rektörlük görevini yürüttüğü iki yıl içerisinde hayata geçirilen projeleri akademisyenler ile paylaşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,

"Mardin Artuklu Üniversitesinin kuruluş tarihinden itibaren tüm aşamalara şahit oldum. Üniversitemizin sosyal bilimler ağırlıklı kıymetli, anlamlı ve derin teorik bir bağlama dayanan hikâyesini her zaman dile getiriyorum. Rektörlük görevine geldiğim dönemin ilk akademik değerlendirme toplantısında özgün, öğür ve özne bir akademiden bahsederek; Üniversitemizin eğitim öğretim etkinliklerinin geliştirilmesi, araştırma, yayın ve proje faaliyetlerinin geliştirilmesi, üniversitemizde memnuniyetin arttırılması, yönetim sistemi, alt yapı ve kaynak geliştirilmesine yönelik çalışmalar için harekete geçileceğini ve projeler üretileceğini dile getirmiştik. Geçen bu iki yıllık süre zarfında bilimin ve bilimin pratikteki karşılığının önemli sac ayaklarını oluşturan 'Sosyal Bilimler + 5 'T'olarak belirlediğimiz yeni vizyonumuzu oluşturduk. Belirlenen yeni vizyon ile şehirleşmeden eğitime sanayiden tarıma sağlıktan turizme dek pek çok alandaMardin'e ve ülkemizekatkı sunmayı amaçladık ve bu minvalde oluşturulan birçok çalışmayı da hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Özcoşar,İki yıl gibi kısa bir süre içerisinde üniversiteye; 3 yeni fakülte ve 5 yeni araştırma merkezinin kurulduğunu ayrıca 25ön lisans ile lisan bölüm ve programı, 20 yüksek lisans ve doktora programının açıldığı bilgisini verdi.

Mardin Artuklu Üniversitesin bulunduğu coğrafyada değer üreterekbölgesel veyerel çalışmalaravizyon kazandıracakgirişimci ve inovatifbir üniversite modeli olma hedefinin, belirlediği Sosyal bilimler 5't' vizyonu ile hız kazandığını ifade eden Rektör Özcoşar, belirlenen odak noktaları içerisinden en çok dikkat çekenin tıp fakültesi olduğunu vurguladı.

Tıp fakültesi kurulması sürecinibaşından sonuna kadar üniversitenin yönettiği bir başarı hikayesi olarak gördüğünü belirterek konuşmalarına devam eden Özcoşar,

"Tüm süreç boyunca şehri, şehrin dinamiklerini ve bürokratik dinamiklerintamamını devreye koyarak tıp fakültesinin kurulması sürecini çok iyi yönettik. Bu başarı hikayesinin en iyi çıktılarından biri de Üniversite Şehir Hastanesi'nin Artuklu Üniversitesi kampüsüne kurulacak olmasıdır. 20 yılda yapılamayacak bir hastaneyi oldukça ciddi bir çalışmayla üniversitemize kazandırmış olduk. Mardin Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştü. Bugüntıp hocalarımızın aramıza katılıyor olması ve onlarla birlikte devlet hastanemizin de güçleniyor olmasıüniversitemizin şehre önemli katkılarındanbirini oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Akademik Değerlendirmesonrası Tıp Fakültesiile Sanat ve Tasarım fakültelerinin kurulmasında emeği geçen akademisyenlere teşekkür belgesi verilerek,alanlarında akademik unvarlarında ilerleme sağlayan hocalaracübbe giydirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Kılıçlar Artuklu Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title