Haberler

İki Bakan Yardımcısı Daha Belli Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Dr.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Dr. Abdurrahman Arıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na ise Orhan Erdem atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliğine Nuh Tandoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcılığına, Davut Güney getirildi. Kararnamede yeni bakan yardımcılarının isimleri de belli oldu. Buna göre AKP'nin eski milletvekilleri Dr. Abdurrahman Arıcı Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na, Orhan Erdem ise, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirildi. Atama kararnamesine göre, Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ufuk Nurullah Bilgin, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdür Yardımcılığı'na Mehmet Sait Kirazoğlu, Türkiye Elektromekanik Sanayi Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Dr. Mehmet Atıf Çay getirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Başmüfettişliğe Müfettiş Mehmet Turtaş, Müfettiş Hüseyin Arslan, Müfettiş Tuncay Yaman atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Dursun Türk getirilirken, Bakanlık Müşavirliğine Emre Topoğlu atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Denizli Bölge Müdürlüğüne Gaziantep Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Sağtekin, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığına aynı yer Daire Başkanı Haydar Kulaksız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa I. Bölge Müdürlüğüne, Sinan Tahsin Sarıoğlu getirildi. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne, Hakkı Ünal, Erzurum 13. Bölge Müdürlüğüne, Sabahattin Çapkınoğlu atandı. Kararnamede'deki diğer atamalar ise şöyle:

"Sağlık Bakanlığı Başmüfettişliklerine Bakanlık Müfettişleri Ahmet Şevki Aslan, Selami Duman, Mümin Sokat, Adnan Yıldırım, Eşref Asdarlı, Bilal Kamğul, Güngör Kaya, Atilla Kurt, Necip Feyzayi Uygun, Bülent Şahin, Mehmet Korkut, Bekir Bingöl, Muharrem Serdar Kasap, Özkan Özdemir, Mehmet Haluk Uçkun, Yusuf Aydın, Sadrettin Taşçı, Ömer Yürekli ve Mevlüt Serdar, Yusuf Öztürk, Aydın Sarı, Yener Mallı, Nurullah Cemal Kemaloğlu, Özcan Altıntaş, Talip Bahadır, Akif Bayram, Recep Uz, Mustafa Kumaşcı, Zahrettin Faruk Korkmaz, Bayram İzzet Taşcı, Fatih Tan, Ahmet Özdemir, Sedat Vahapoğlu, Sinan Çetinus, Erol Yılmaz, Yasin Kemertaş, Kenan Bozkurt ve Çağatay Kurt, Yusuf Adıgüzel, Eray Kaplan, Ata Tosun, Ali Keskin, Yaşar Ziya Eser, Ali Kılınç, Serkan Günler, Cengiz Yiğit, Mutlu Güner, Özlem Daylan, Çağrı Özyiğit, İbrahim Güvenç, Aladdin Özdemir, Ahmet Emeç, Hüseyin Polat, Erkan Hacıfazlıoğlu, Şahin Savaş, Turan Deveci, Levent Erdemir, Selahattin Dağıstanlı, Ahmet Hikmet Algan, Akan Dilmen ve Birol Taşdemir atandı." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title