Haberler

IGMG Kardeşlik ve Dayanışma Günü Hasselt'te Yapıldı

Güncelleme:

Belçika'nın Hasselt kentinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen IGMG Kardeşlik ve Dayanışma Günü'nde, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Gazze'deki duruma dikkat çekerek İsrail hükümetini kınadı. Ergün, Filistin'deki zulmün bir dine mal edilmemesi gerektiğini vurguladı ve uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir dönemde vicdanlı insanların seslerini yükselttiğini belirtti. Ayrıca, Avrupa Parlamentosu seçimlerine de dikkat çekerek aşırıcı akımlara geçit verilmemesi çağrısında bulundu.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kardeşlik ve Dayanışma Günü Belçika'nın Hasselt kentinde binlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün burada yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşanan duruma dikkati çekerek, "Biz İsrail hükümetini Yahudi olduğu için değil, çocukları katleden, adaleti ayaklar altına alan uygulamaları nedeniyle kınıyoruz." dedi.

Filistin'de yaşanan zulmü asla bir dine mal etmediklerini belirten Ergün, "İsrail hükümetinin insanlık dışı eylemlerinin Yahudi düşmanlığına dönüştürülmesini şiddetle reddediyoruz. İsrail hükümetinin hukuksuz uygulamalarına karşı barışçıl ve hukuki yollarla yaptığımız eleştiriler, bazı kesimlerce Yahudi düşmanlığı olarak algılandı. Bu algıyı kesinlikle doğru bulmuyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış olmanın ne İslam ile, ne Yahudilikle ne de Hristiyanlıkla hiçbir ilgisi olamaz." ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşanan korkunç trajedinin bir gerçeği daha gösterdiğine dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

"Bir yanda savaş, işgal, ırkçılık ve nefret kol gezerken, uluslararası hukuk hiçe sayılırken diğer yanda vicdanlı insanlar seslerini yükseltti, hukuk etrafında birleşti. Farklı inançlardan, farklı dünya görüşlerinden insanlar zulme karşı tek yürek oldu. Özellikle gayrimüslim aktivistlerin, Filistin halkının haklarını savunmak için büyük bedeller ödediğini gördük. Onlara, tüm dünyaya hukuk temelli aktivizmi gösterdikleri ve insanlık onurunu hatırlattıkları için minnettarız."

Yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimlerine de işaret eden Ergün, bilinçli bir şekilde sandığa giderek aşırıcı akımlara geçit verilmemesini istedi.

Etkinlikte Kamboçya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Othsman Hassan ve Kuzey Makedonya Üsküp Müftüsü Dr. Kjenan İsmaili de birer konuşma yaparak IGMG'nin faaliyetleri için teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Belçika Hasselt İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Sakarya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Rize Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Osmaniye Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ordu Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Nevşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muş Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muğla Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Mersin Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

Arda Güler yolu gösterdi! Bir Türk daha Real Madrid'e gidiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title