Haberler

İdam Edilen Kaymakam Anıldı

Güncelleme:

İdam edilen Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, görev yaptığı Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde anıldı.

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi kaymakamıyken Ermeni çetecilere karşı mücadele eden Kemal Bey, işgal kuvvetlerinin talebiyle 10 Nisan 1919'da Nemrut Mustafa Paşa Divanı tarafından idam edildi. Kaymakam Kemal Bey, 14 Ekim 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün talebiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Milli Şehit' olarak kabul edildi. Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey, idam edilmesinin 94'üncü yıl dönümünde, görev yaptığı Boğazlıyan'da anıldı.

Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde düzenlenen anma programına Boğazlıyan Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkan Mustafa Özdal, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Kemal Bey anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan anma proğramı, Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in hayatının anlatıldığı programla devam etti. Anma programında konuşan Boğazlıyan Kaymakamı Yaşar Dönmez, "Milli Şehidimiz Kaymakam Mehmet Kemal Bey'in ruhu şad, mekanı cennet olsun. Sana iade edilen itibara her zaman layıksın. Seni şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.

Dönmez, Türk toplumunun tarihte Kaymakam Mehmet Kemal Bey gibi çok sayıda vatansever yetiştirdiğini belirterek, "Bizler şanlı Türk toplumunun birer neferleyiz. Bugün burada asılsız iddialar sonucu idam edilen bir kahraman için buradayız. Kaymakam Mehmet Kemal bu vatana kurban olmuştur. Allah'ım onun şefaatinden bizleri mahrum bırakmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kemal Bey'in hayatını konu alan slayt gösterileri yapıldı. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Dönmez Boğazlıyan Yozgat Politika Güncel Haberler

title