Haberler

İçeride Adaylar,dışarıda Yakınları Heycan Yaşadı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı'nca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla saat 10.00'da başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı'nca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavıyla saat 10.00'da başladı. Adaylar içerde ter dökerken aileleri ve yakınları da dışarıda sınav heyecanını yaşadı.

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki  kampüsünde sınava girenlerin aileleri ve yakınları kampüsün girişindeki ana kapı önünde bekledi. Kampüs içine girilmelerine izin verilmeyen veliler, sınav sırasında yapmaları gereken şeyleri çocuklarına son kez söyleyerek uğurladılar.  Ailelerden bazılarının sınav sırasında heyecanlı ve tedirgin oldukları görüldü. Bazı veliler Kuran-ı Kerim okuyarak dua ederken bazıları da bu anlarda bulmaca çözerek üzerindeki stresten kurtulmaya çalıştı.

FATİH KAYMAKAMI'NIN SINAV HEYECANI

Kampüs önünde bekleyenlerde biri Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit idi. Kızının ilk kez LYS'ye girdiğini belirten Kaymakam Ümit, "Hedefi İstanbul Üniversitesi. İstanbul koşullarını düşünerek vaktinde buraya geldik. Sınav süreçleri öğrenciler için olduğu kadar anne babalar içinde çok önemli. Onları desteklemek lazım" diye konuştu.

"UFAK HATALAR DA AFFEDİLEBİLİR OLMALIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

15 dakika kuralı nedeniyle geç kalan adayların olduğunun belirtilmesi üzerine görüşleri sorulan Ahmet Ümit, "Maalesef bu durum öğrencileri çok üzüyor. Belki 15 dakikayı önceden planlamak lazım. Ancak neticede insan hata yapıyor. Ufak hatalar da affedilebilir olmalıdır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KAMPÜS ÖNÜNDE EMANETÇİ

Öte yandan ÖSYM tarafından sınava cep telefonu, çanta, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar gibi birçok maddenin getirilmesinin yasaklanması üniversite önünde emanetçi sektörü oluşturdu. Beyazıt'taki kampüs önünde emanet eşya standı kuran bir kişi, parça başına 3 liradan emanet aldı.

Üniversiteden yeni mezun olduğunu belirten Abdulbakı Taşdemir adlı genç girişimci, her sınavda emanetçi tezgahı kurduğunu belirtti. Taşdemir, "Burada sınav günleri ek iş yapıyoruz. Buralarda açık bir yer olmadığı için emanet işini biz yapıyoruz. Sınava girenler emanetlerini güvenli bir şekilde bize bırakıyorlar. Çıkışta da kimlik karşılığı alıyorlar" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Kuran-ı Kerim Ahmet Ümit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title