Haberler

İbni Haldun Uluslararası Sempozyumda Anılacak

Ünlü düşünür İbn Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 'Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'nda anılacak.Prof.Dr.Şerif Mardin, Dr.

Ünlü düşünür İbn Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 'Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'nda anılacak. Prof. Dr. Şerif Mardin, Dr. Ferid Alataş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Salih Shahsivari gibi tanınmış akademisyen, tarihçi, sosyolog, yazar ve gazetecilerin katılacağı sempozyumda İbn Haldun'un hayatı, eserleri ile bilim dünyasındaki etkileri tartışılacak.

14. Yüzyıl'da Kuzey Afrika'da yaşayan siyaset, sosyoloji ve tarih bilimi üzerine önemli eserler kaleme alan İbn Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde Bağcılar Holiday İnn Airport Oteli'nde düzenleyecek uluslararası sempozyumla anılacak. İki gün sürecek sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda tanınmış akademisyen, yazar, sosyolog, tarihçi ve uzman katılacak.

Bağcılar, 'Aliya İzzetbegoviç', 'Babıali'den Bağcılar'a Küreselden Yerele', 'Hoca Ahmet Yesevi', 'Balkan Savaşları' ve 'Doğumunun 200. Yılında Uluslararası Gümüşhanevi Hazretleri' başlıklı uluslararası sempozyumlardan sonra bu kez de 'Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sinevizyon ve kısa film gösterisinde İbni Haldun'un hayatı, eserleri ve ilim dünyasına bıraktığı etkiler anlatılacak. Açış konuşmasını Ali Mazrui'nin yapacağı sempozyuma ünlü sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin de onur konuğu olarak katılacak.

"ARAP BAHARI TARTIŞILACAK"

Bir zamanlar toplantı yapacak salon dahi bulunmayan Bağcılar'da şimdi uluslararası sempozyumlar düzenleyebilmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Geçmişle gelecek arasında medeniyet köprüsü kurmak amacıyla bu tür ulusal ve uluslararası programları gerçekleştiriyoruz. Sempozyumda İbn Haldun'un düşünceleri bağlamında günümüz dünyasının karşı karşıya bulunduğu problemlerin çözümüne yönelik görüşler de ele alınacak" diye konuştu.

Başta Türkiye olmak üzere, Cezayir, Hindistan, Malezya, BAE, Mısır, Suriye, Kuveyt, Romanya, İsrail ve Fas olmak üzere 11 ülkeden çok sayıda konuşmacının katılacağı sempozyumda İbn Haldun'un hayatı ve eserleri anlatılarak ünlü düşünürün bilim dünyasında bıraktığı etkiler tartışılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şerif Mardin İbn Haldun Bağcılar Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title