Haberler

Husumetli İki Aile Barıştırıldı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından aralarında husumet başlayan aileler barıştırıldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından aralarında husumet başlayan aileler barıştırıldı.

Mezra Mahallesi'nde yaklaşık 6 ay önce Begit ve Akbaş aileleri arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada İbrahim ve Hatice Akbaş ile Halil Begit olay yerinde hayatını kaybetti, İbrahim ve Muhittin Begit ile Ahmet ve Yakup Akbaş ise yaralandı.

Olayın ardından iki aile arasında başlayan husumet, iş adamı Mahmut Mirkelam, Kaymakam Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı'nın girişimleri sonucu sona erdirildi.

Bir düğün salonunda düzenlenen "barışma toplantısı"nda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Perçi, toplantıda yaptığı konuşmada, yaşanan olaya üzüldüklerini söyledi.

Ancak olayın barışla sonuçlanmasına da sevindiklerini belirten Perçi, "Küsmek, darılmak kolay, önemli olan o sinirleri yenip barışmak. Bunu başardığınız için sizleri tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Pınarbaşı da bir ilçede, köyde, mahallede birlik bozulunca o yörede yaşayan tüm halkın üzüldüğünü, kan davasının kimseye fayda sağlamadığını ifade etti.

Konuşmaların ardından iki ailenin üyeleri, kucaklaşarak barıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Faruk Pınarbaşı Kadir Perçi Şanlıurfa Birecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title