Haberler

Husiler, ABD ve İngiltere'nin saldırıları sonrası meydan okudu: Bedelini ödeyecekler, bizim nefesimiz uzundur

Güncelleme:

ABD ve İngiltere'nin deniz ticaretini güvenceye alma gerekçesiyle Yemen'e düzenlediği saldırıların ardından Husiler, İsrail gemilerini hedef almaya devam edeceklerini açıkladı. İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, "Kim halkımıza karışmak veya saldırmak isterse, bedelini ödeyeceği bir çatışmaya girerek askeri risk alıyor demektir. Nefesimiz uzundur, halkımız büyük ve uzun çatışmalara dayanabilecek güçtedir." dedi.

ABD ve İngiltere, Yemen'de Husi hedeflerine yönelik karadan ve denizden saldırı düzenledi. Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyulurken; Husiler, İsrail gemilerini hedef almaya devam edeceklerini açıkladı.

"HER ŞEYE RAĞMEN GAZZE'NİN YANINDA DURACAĞIZ"

Yemen'deki Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, "Yemen Cumhuriyeti, İsrail'i korumak ve Yemen'in Gazze'ye destek operasyonlarını durdurmak için yapılan alçak bir Amerikan-İngiliz saldırısına maruz kaldı. Bu hain saldırganlıkla aptallık ettiler." ifadelerini kullandı.

Filistin ve Gazze'ye desteklerinin süreceğine dikkati çeken Abdusselam, şunları kaydetti: "Yemen'i, Filistin'e ve Gazze'ye destek vermekten caydıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Yemen, dini ve insani duruşunu sürdürerek elinden gelen her şeyle Gazze'nin yanında duracaktır. Bu saldırılar Yemen'in sağlamlığını ve gücünü daha da artıracaktır."

"GEMİLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Abdusselam, İsrail gemilerini hedef almak dışında uluslararası denizciliğe herhangi bir tehdit teşkil etmediklerini ve ABD-İngiliz saldırılarının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yemen'e yönelik bu saldırıların kesinlikle hiçbir haklı gerekçesi yok. Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde uluslararası seyrüsefere yönelik bir tehdit yoktu. İsrail gemileri veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerinden başka hedef alınan yoktu, bunlar hedef alınmaya da devam edilecek."

"ABD VE İNGİLTERE AĞIR BEDEL ÖDEYECEK"

Husilerin sözde hükümetindeki Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-İzzi de X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Ülkemiz, ABD ve İngiliz gemileri, denizaltıları ve savaş uçakları tarafından büyük bir saldırıya maruz kaldı. Hiç şüphesiz ABD ve İngiltere, bu bariz saldırganlığın tüm vahim sonuçlarına ağır bir bedel ödemeye hazırlanmak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

Yemen'deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ülkesine karşı askeri risk alan herkesi "bedelini ödemekle" tehdit ederek, hiçbir ABD saldırısının cevapsız kalmayacağını söyledi.

KIZILDENİZ'DE NELER OLUYOR?

Son dönemlerde Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta da "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu misyon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz'de ticari gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin pes peşe aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı.

Son olarak ABD ve İngiltere ordusu dün gece, Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olarak Yemen'deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu. En az 12 Husi hedefi infilak ederken Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyuldu. Saldırıyla ilgili konuşan ABD Başkanı Biden, "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Yemen İran İsrail Orta Doğu Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

anti mizantropist:

huzur islamda !

117
88
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

bunun islamla ne alakası var? Bir grup cahil ayak takımın kurduğu örgüt işte..

yanıt81
yanıt139
Özkan Bulut:

Evet İslam'da ne kadar İslam ülkesi varsa huzur içinde yaşıyor

yanıt78
yanıt50
Solomon Kane:

he he huzur islamda görüyoruz islam bölgeleri ne durumda ondan müslümanlar islam ülkelerini terk edip hiristiyan ülkelere sığınıyor değilmi

yanıt21
yanıt22
Erkan Arslan:

öyleydi Fakat Artik Degil HUZUR MODERN CAGDAS iLLERi üLKELERDE

yanıt14
yanıt16
Ahmet AKGÜL:

dünyaya huzursuzluğu gayrimüslimler veriyor. sonrada müslüman ülkeleri neden huzursuz! milyonlarca insan öldürdü gayrimüslimler ama bazı sözde müslümanlar kör.

98
28
yanıtYanıtla
Solomon Kane:

bazımı? çok iyimsersin bazısı kör değil bence

yanıt6
yanıt6
Bükücü:

Kardeşim uzatmayın öpüşüp barışın. Yoksa olan kadınlara ve çocuklara oluyor

86
32
yanıtYanıtla
TT:

Arz-ı Mev'ud hayalleri için Yemen işgali başlar.Yakındır. Müslüman alemi olarak uyanıp birleşemezsek halimiz duman.Türkiye güçlü olduğu için sona bırakılmış olabilir fakat hedef tahtasında durmaya devam ediyor.Umarım hayallerini kabusa çeviririz.

69
18
yanıtYanıtla
Alkurt:

Sevgili Atatürk diyor ki: Mecbur kalmadikca ortadogu karişikligina karismayin. Atamiz hakli, kimin eli kimin cebinde bilinmiyor, hussiler kussiler hepside emperyal ajanlari..AZIZ TÜRK ASKERINI, o batakliga insallah göndermezler

52
25
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title