Haberler

Hıdrellez Şenlikleri Başladı

Güncelleme:

Geleneksel Sadabad Yaz Etkinlikleri Hıdırellez Şenlikleri ve Şed Kuşanma törenleriyle başladı

Kağıthane'de Geleneksel hale getirilerek her yıl uygulanan ve 15 Temmuza kadar sürecek olan Sadabad Yaz Etkinlikleri, Ahilik Şed Kuşanma' ve "Hıdırellez Şenlikleri" ile başladı. Hasbahçe Mesire Alanında gerçekleştirilen program, tarihin derinliklerinden günümüze kadar uzanan örf ve adetlerimizi zamanımızla yüzleştirdi.

06 Mayıs 2012 Pazar günü Saat 14.00 da "Âhilik Şed Kuşanma Etkinliği" ile başlayan program Saat 15.00 da "Hıdırellez Şenlikleri"yle devam etti. Kalabalık bir protokol ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirilen programda geleneksel ikramlara da yer verildi.

Protokolde, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın ev sahipliğinde AK Parti İstabul Milletvekilleri Prof. Dr. Sevim Savaşer ve Şirin Ünal, İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Part Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Tekbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Bilgili, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Akçal, Kağıthane Esnaf Odaları Başkanı Ömer Osmanoğlu, Şoferler Odası Başkanı Akın Atlı, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Birim Müdürleri, STK Temsilcileri ve Siyasiler yer alırken, Etkinliği Basın Mensupları ve büyük bir halk topluluğu da coşkuyla izledi.

Başkan Fazlı Kılıç, her sene olduğu gibi bu yıl da belli bir program çerevesinde "Sadabad Yaz Etkinlikleri"ni başlattıklarını ifade etti. Gelen davetlileri ve protokolü saygıyla selamlayan Başkan Fazlı Kılıç, Yağlı Güreşlerden Cirite, Bisiklet Yarışlarından Sünnet Şölenine kadar 11 çeşit etkinliği "Sadabad Yaz Etkinlikleri" adı altında, halkımızla birlikte gerçekleş tireceklerini söyleyerek, programın hayırlı olmasını diledi.

İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, geçmiş kültürümüzü bugüne taşıyarak tarihimizle bizi kucaklaştırmak için bu etkinlikleri düzenleyen Başkan Fazlı Kılıç'a teşekkür ederek "Sadabad Yaz Etkinliklerinin huzurlu geçmesini diliyorum" dedi.

AK Parti İstabul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer de, bu güzel etkinlikle birlikte "Hep beraber Bahara –hoş geldiniz- diyelim" sözleriyle protokolü ve davetlileri selamladı, Ak parti İstanbul Millet vekili Şirin Ünal beyde belediye başkanını güzel etkinlikten dolayı tebrik ve hayırlı olsun dileüinde bulundu.

Sunuculuğunu Burak Sezer'in yaptığı program, Van yöresi folklör ekibinin gösterisinden sonra, Ahi Evran'ın Anadolu'da kurmuş olduğu Ahilik Teşkilatının temsili "Şed Kuşanma" töreni ve duasıyla sürdü. Balon Adamlar ve Tahta Bcağın da çocuklara hoş dakikalar yaşattığı program İllüzyon, jonglör, Karagöz-Hacivat, Kukla gibi eğlenceli gösterilerle devam etti.

Geleneksel ateş yakılarak Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Belerli, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Akçal, Esnaf Odaları Başkanı Ömer Osmanoğlu, Şoferler Odası Başkanı Akın Atlı, Belediye Başkan Yardımcıları ve STK Temsilcileri , üzerinden atladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fazlı Kılıç Hıdırellez Kağıthane Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title