Haberler

Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projesi’

Güncelleme:

Bey Mahallesi Ve Eyüboğlu-Eblehan Sokak Sağlıklaştırma Projelerini Tamamlar Nitelikte Olan Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projesi Uygulama Çalışmaları Başladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Asım Güzelbey, Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projesiyle ilgili yaptığı açıklamada; "Gaziantep'in en eski mahallelerinden biri olan Hıdır Sokak ve Kastelbaşı çıkmazında özgün yapısını korumuş birçok tescilli ve tescilsiz Antep Evi bulunmaktadır. Aynı dokuda yer alan Eyüpoğlu-Eblehan Sokak Sağlıklaştırma projeleri bütünlük teşkil edecek olan 'Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projesi' ile çok geniş bir alanda cephe sağlıklaştırması yapılarak bu bölgenin kültür yoluna bağlanması planlanmaktadır" dedi.

Başkan Güzelbey, "İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız tarafından yürütülmekte olan proje Bey Mahallesinde yapılan sokak sağlıklaştırma projesinin devamı niteliğindedir. Bey Mahallesinde uygulama çalışmalarına devam ettiğimiz 'Atatürk Müzesi' bu bütünlük içerisinde yerini alacaktır.

Tüm bu projelerle, Böylece kültürel mirasımızı gelecek nesillere özgün kimliğiyle emanet etmiş olacağız" diye konuştu.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan projenin detayları hakkında bilgiler vererek, "Özgün sokak dokusu korunmuş olan 180 metrelik aks üzerindeki sokaklarda, yöresel keymıh taşından yapılmış olan tescilli ya da tescilsiz 30 adet ev yer almaktadır" dedi.

Cihan, "Büyük oranda korunmuş olan sokakların rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayından geçtikten sonra Haziran ayında ihalesi yapılmıştır. 26 Temmuz tarihinde ise yer teslimi yapılarak restorasyon çalışmalarına başlanılmıştır.180 gün sürecek olan çalışmayı 2011 Ocak ayında tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

'Hazırlanan proje kapsamında; bütün evlerin sokağa cephe veren taraflarında, bahçe duvarlarında, kapılarda, pencere doğramalarında, cumbalarda ve çatılarda restorasyon işlerinin yapılacağını belirten Sezer Cihan, "Sokaklardaki mevcut asfalt kaldırılıp tüm alt yapılar (su ve kanalizasyon) yenilenerek elektrik ve telefon hatları da yer altına alınacaktır. Tüm bu uygulamalardan sonra sokaklar geleneksel kesme bazalt taş ile döşenecektir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title