Haberler

Hibe Destekli Zirai Aletler Verildi

Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Afyonkarahisar üreticilerine 2.828.391 TL hibe desteği verildi.

2007 yılından bu yana Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı makine ekipman alımlarının desteklenmesi projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Afyonkarahisar üreticilerine 2.828.391 TL hibe desteği verildi. Bu projeden faydalanacak 315 adet yatırımcıya makineleri Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen makine teslim törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Müdürleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık kurum çalışanları ve hibe desteği alacak vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan hibe desteği konusunda bilgiler vermesinin ardından, ilimizde uygulanan söz konusu proje kapsamında, hibe desteği verilen makineler ve rakamsal değerleri hakkında bilgiler verdi.

Arap; ''Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırarak üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak amacıyla, Bakanlığımızca bu proje yürütülmektedir. Bu amaçla ilimizde toplam 315 adet yatırımcıya %50 hibe desteği verilecektir.''dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Balkanlıoğlu; insanların yaşamlarını devam ettirebilmesi hususunda tarımsal ürünlerin önemini vurgulayarak, ''Hiçbir teknoloji, hiçbir makine tek başına insan yaşamını devam ettirebilmek için yeterli olmaz. Yani insanların yaşamını devam ettirebilmeleri için tarım ürünlerine ihtiyacı var. Şu anda bunun önemi ne kadarda az bilinse de ileride su savaşlarının çıkacağı söyleniyor. Yani ürün üretebilmek için ihtiyaç olan suyun azalması söz konusu. Bu yüzden üretimimizdeki girdilerin minimum seviye indirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de gelişen ve değişen çağda tarım aletlerinin ayak uyduramaması söz konusu olamaz. Teknolojiyi yakalamış zirai aletler sayesinde çok verimli ve çok az girdilerle daha kaliteli ürünler üretilmektedir. İşte bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı söz konusu zirai aletlerle vatandaşımızı buluşturuyor. Bu önemli çalışma inanıyorum ki insanlarımızın geleceğine yönelik büyük adımlar atılmasına sebep olmaktadır. Ve bu uğurda ne kadar destekleme verilse verilsin azdır.''dedi.

Son zamanlarda tarımda yüksek maliyette üretim yapıldığından yakınılmaktadır diyen Vali Balkanlıoğlu; '' Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarımda büyük değişimler sağlanacak birçok çalışmalar yapılmaktadır. Fakat bireysel olarak ta görev ve ödevlerimiz var. Herkes, her birey üzerine düşen görevleri yaptığı sürece daha sağlıklı, daha kaliteli ve en üst verimle ürünler üretilecektir. Zaten sürekli ileriye giden teknoloji ve yüksek teknolojiye sahip zirai aletler sayesinde bu durum çok daha kolay sağlanacaktır. Sözünü ettiğim aletlerinde üreticiyle buluşturulması için de devletin desteği şart. Bunu da son günlerde yapılan çalışmalarla görmekteyiz. Dolayısıyla bugün burada verilecek zirai aletlerin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim.''dedi.

Tören Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri tarafından hibe desteği alan üreticilere zirai aletleri teslim etmeleri ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Uçkan Hüseyin Arap Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title