Haberler

Hdp'li Zeydan; Yıkımların Emrini Verenler, Hukukun Önünde Hesap Verecek

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla beraber, HDP Hakkari Miletvekilleri yıkılan mahallelerde incelemelerde bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla beraber, HDP Hakkari Miletvekilleri yıkılan mahallelerde incelemelerde bulundu. HDP'li Abdullah Zeydan, yıkım emrini verenlerin bunun hesabını vereceklerini söyledi.

Yüksekova'da, sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla incelemelerde bulunan HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Belediye Başkanvekili Aile Kozay, HDP ilçe Başkanı Fikret Turgut, Kuruköy Mahallesi'nde yakılıp yıkılan evlerde inceleme yaptı. Milletvekilleri köy meydanında toplanan vatandaşlarla da sohbet etti.

İncelemelerden sonra açıklama yapan HDP milletvekili Abdullah Zeydan, büyük tahribatların olduğunu belirterek şöyle kohnuştu:

"Hakkari Valiliği, bu operasyonların Yüksekova halkının can ve malını koruma adına yapıldığını söylemişti. Ancak Yüksekova halkının evlerini, barklarını yerle bir etmişler. Çatışmaların olmadığı yerleri bile yakmışlar, yıkmışlar. Bunu halkımız da kendi gözleri ile gördü. Çatışmaların bitiği açıklandıktan hemen sonra bile evler yakılıp, yıkıldı. Çatışmlardan sonra buralar keyfi olarak yıkılmış, yakılmış. Bu halk cezalandırılmıştır. Bu halk köleleştirmek istenmiştir. Ama halkımız bunun farkındadır."

HDP'li Zeydan halkın evini yakanların, bu yıkımın emrini verenlerin adeletin, hukun önünde hesap vereceklerini de belirterek, "Geçmişte de bunu yapanlar bunun hesabını vermiştir. Bugün de bunu yapanlar bunun hesabını verecektir" dedi.

- Ksekovahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Selma Irmak Yüksekova Hakkari Politika Haberler

500

Yorumlar (1)

ömer:

zaten sen tüktrdün bu halkın yüzünesenin pisliiğindir bunlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title