Haberler

Hdp'li Türk: Sivillere Saldıran Kim Olursa Olsun Canidir

Mersin'in merkez Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk, "Sivillere saldıranlar, insanların yaşam hakkını elinden alan kim olursa olsun canidir" dedi.

Mersin'in merkez Akdeniz Belediye Başkanı HDP'li Fazıl Türk, "Sivillere saldıranlar, insanların yaşam hakkını elinden alan kim olursa olsun canidir" dedi.

Fazıl Türk, Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde (MGC) basın mensupları ile bir araya geldi. Fazıl Türk, mücadele etmenin ve onurlu yaşamanın önemli olduğunu, korkarak ve 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' söylemiyle karanlık günlerin aşılamayacağını söyledi. Türk, şöyle konuştu:

"Özgürlüğün ve adaletin olmadığı yerde yaşayamayız. Unutmayalım ki adalet herkese lazım. Bu gün adalet sisteminin getirildiği durum ortadadır. Çok dürüst savcı ve hakimlerimiz var ancak şu anda hepsi korkutulmuş ve sindirilmiş durumdadır. Ama unutulmamalıdır ki bu böyle gitmez. Bizim başka ülkemiz yok. Buradan başka da gidecek bir yerimiz yok. Ülkemize zarar veren herkesin karşısında olmalıyız. Sivilleri hedef alan kim olursa olsun şiddetle kınıyoruz. Haksızlığa karşı durmamız lazım. Sivillere saldıranlar, insanların yaşam hakkını elinden alan kim olursa olsun canidir."

İktidarın son zamanlarda basın üzerindeki baskısını artırdığını savunan Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu ise "Basının susturulmaya çalışılması insan hakları ihlalidir. Her yerde bombalar patlıyor. İnsanlara sürekli güvenlik ya da özgürlük arasından seçim yapmaları isteniyor. Ben kesinlikle özgürlüğü seçiyorum. Güvenliği sağlamak zaten iktidarların görevi. Özgürlüğümüzden taviz veremeyiz" diye konuştu.

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Mutlu Fazıl Türk Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title