Haberler

HDP'li Bakanlar Suriye ve Irak Tezkeresine 'Hayır' Diyecek

Güncelleme:

Geçici hükümette yer alan 2 HDP'li bakan Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim'de süresi dolacak tezkereye "Hayır" diyeceklerini vurguladı.

İlk toplantısını bu hafta yapması beklenen geçici hükümette ilk kriz, TSK'nın Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi operasyon yapmasını öngören Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde yaşanacak. HDP'li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim'de süresi dolacak tezkereye "Hayır" diyeceklerini vurguladı.

"ÇATLAK BİZİ İLGİLENDİRMEZ, TAVRIMIZ 'HAYIR'"

Habertürk'e konuşan AB Bakanı Konca, geçici hükümette çatlak görüntüsü oluşturmamak için HDP'li bakanların, Meclis'teki tezkere görüşmelerinde kabinedeki arkadaşlarına vekâlet vereceklerine dair söylentilerin doğru olmadığını belirterek, "Böyle bir şey mümkün değil. Biz HDP'nin, kendi partimizin çizgisi doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nda yer alacağız. Kimse irademizi teslim alamaz. Çatlak olurmuş, çatlak bizi ilgilendirmez. Tavrımız 'Hayır' olacak" ifadesini kullandı.

"TEK DERDİMİZ SİLAHLARIN SUSMASI"

"Ne makam ne mevki derdimiz var. Bizim tek derdimiz silahların susması" diyen Konca, "Bakanlar Kurulu'nda halk bizim kendileriyle bütünleştiğimizi görecek. Bizim derdimiz akan kanı durdurmak. 1 Kasım'dan önce silahlar susmalı. İnsanlıktan nasibini almış insanların en acil görevi budur." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Haydar Konca Müslüm Doğan Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (139)

kurdoMobil-ANDROID:

Allah sizinle olsun kurd halkı sizinle gurur duyuyor

34
32
yanıtYanıtla
vur tsk vur osmanliyi kur:

Allahin laneti uzerinize olsun

yanıt14
yanıt13
neron:

Sen kürt halkı büyük dersen öbüde çıkar türk halkı büyük der gücü gücü yetenin kafasını keser olan arada gariban halka olur senin gibiler öyle bidurumda amerika veya almanyaya çoktan kaçmış olursun

yanıt1
yanıt2
ŞEYTAN:

SİZİ ŞEYTAN KURTARIR

yanıt3
yanıt1
kadir:

sapık allah zerdişt ateistlerle beraber olurmu sen belli paralelsin

yanıt1
yanıt0
KÜRT KOMUTAN SELAHATTİN EYYÜBI:

Silahlara ve savaşa hayır diyen partiye kim oy vermez ki.benim ve aşiretimin tüm oyları ölüme kadar HDP ye

29
30
yanıtYanıtla
Elbistanli:

Senin ve aşiretinin köküne kibrit suyu dalgalak

yanıt13
yanıt10
Aşiti Gerillakan:

HDP Tecavüzcülere Karşı Bir Yasa Çıkarsa Buna Karşı Çıkacak Koyunlar Olur. ''''Hayır biz Tecavüz İstiyoruz'''' Diyecek Dingiller Var.

28
23
yanıtYanıtla
hamdi:

kandildeki küçücük kızların dedeleri yaşındakilerle olan fotolarını anlattın herhalde dingil

yanıt0
yanıt1
ayhan:

bu örneği dağa çıkarıp çete liderlerine peşkeş çekilen kızlardanmı esinlendin dingili kırık

yanıt0
yanıt1
Tüm 139 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title