Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cenaze Törenine Katıldı

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Kahya'nın cenaze törenine katıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Kahya'nın cenaze törenine katıldı.

Kahya için Olgunlar Sokak'taki parti genel merkezinin önündeki Madenci Anıtı'nın bulunduğu alanda tören düzenlendi.

Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, Kahya'yı 15 yıldır tanıdığını ve zaman zaman birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Kahya'nın öneri ve tavsiyelerinin genç siyasetçilere ışık tuttuğunu dile getiren Demirtaş, Kayha'nın batıya dönüp baktıklarında en önde gördükleri gerçek bir enternasyonalist olduğunu ifade etti.

Demirtaş, "Mustafa Kahya'nın gözü arkada kalmayacak. IŞİD ve IŞİD şahsında bütün egemen, faşizan güçlerin o cephede telef olduklarını görmek Kahya ve yoldaşlarını sevindirecektir. Bize düşen Kahya gibi devrimcilerin mirasına layıkıyla sahip çıkabilmektir" dedi.

Selahattin Demirtaş, Kahya'nın da kurucuları arasında yer aldığı HDP'yi büyütmenin boyunlarının borcu olduğunu ifade ederek, "Kürt halkı olarak sizlerden gördüğümüz enternasyonal dayanışmanın hakkını vererek Kobane'de olduğu gibi her yerde faşizmi yerle bir edene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Cenaze törenine HDP milletvekilleri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Emek Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Halkın Türkiye Komünist Partisi, Halkevleri, DİSK, KESK, Çağdaş Hukukçular Derneği ve bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Kahya'nın cenazesi daha sonra defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu Selahattin Demirtaş Mustafa Kahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title