Haberler

Hatip'lilere Seslendi

Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Ünsal ÇAKİN İstanbul DHA ÖNDER ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda ortaklaşa düzenlenen 'Kardeşlik' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Ünsal ÇAKİN İstanbul DHA

ÖNDER ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda ortaklaşa düzenlenen 'Kardeşlik' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen İmam-Hatip öğrencilerinin tamamen doldurduğu tribünler, Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Tribünleri dolaşan Başbakan, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan öğrencilere çiçek dağıttı. Erdoğan, bir ara bir bebeği kucağına alıp sevdi.

BAŞBAKAN'A BARIŞ SÜRECİ DEVAM ETSİN RİCASI

İlk konuşmayı, Önder Genel Başkanı Hüseyin Korkut yaptı. Korkut, Başbakan Erdoğan'dan bir ricası olduğunu söyleyerek, Ne olur çözüm sürecini sürdürelim. En büyük kardeşlik projesini tamamlayalım dedi. Başbakan'a eşlik eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise, konuşmalarını kısa tutup, salonu selamlamakla yetindi.

YENİDEN HAYAT BULDU

Erdoğan, konuşmasının başında, kendisi gibi çocuklarının da İmam-Hatip mezunu olduğunu vurgulayarak, Allah'a şükür, 28 Şubat'ta katsayı ve başörtü yasağıyla kapıları kapanmış İmam-Hatip okullarına yeniden can bulması için hizmetkarlık etme şerefine nail olduk dedi.

İMAM-HATİP'LERE CAN SUYU VERMİŞ OLMAK YETECEK...

Kendisine 12 yıllık Başbakanlık döneminde neyi yaptığının sorulması halinde, Öyle sanıyorum ki, İmam-Hatip okullarına yeniden can suyu vermiş olmak şerefi yetecek diyeceğini söyleyen Erdoğan, İnşa ettiğimiz yollar bir gün eskiyecek. Barajlar, konutlar, hastaneler bir gün miladını dolduracak. Köprüler, havalimanları gün gelecek yeniden inşa edilmek isteyecek. Ama inanın, bir tek çocuğun, bir tek gencin Kur'an'ın, Hz. Nebi'nin ışığında yetişmesini tesir ettiysek, işte o eser ebediyete kadar bizimle gelecek. Asıl olan, geride fani eserler değil, baki eserler bırakabilmektir şeklinde konuştu.

DİKKAT ÇEKEN LOGO

Kardeşlik vurgusunun yapıldığı programın logosu, Mısır'daki direniş sembolü Rabia oldu. Üzerinde Hucuret Suresi'nin Müminler ancak kardeştir ayetinin yer aldığı logo, hattat Bilal Akkaya tarafından özel olarak tasarlandı. Logonun İslam dünyasında yaygın olarak kullanılan Hz. Fatıma'nın eli ile benzerliği dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Korkut Sinan Erdem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title