Haberler

HDP'li Akdoğan: Halkın İradesine Saygı Duyulmadı

Güncelleme:

Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, gaz kapsülü ve plastik mermiyle yaralanan HDP'li Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak ile ilgili açıklama yaptı.

Hakkari'deki olaylarda HDP'li Irmak'a plastik mermi, Zeydan'a gaz kapsülü isabet etti (ek)

HDP'Lİ AKDOĞAN; HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYULMADI

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, gaz kapsülü ve plastik mermiyle yaralanan HDP'li Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak ile ilgili açıklama yaptı. Hastanede tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilen milletvekillerinden Zeydan'a 4 hafta, Irmak'a ise 1 hafta iş göremez raporu verildi. Yaralanan milletvekillerini ziyarete giden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP ve DBP yöneticileriyle birlikte Devlet Hastanesi Acil servisi önünde basın açıklaması yaptı. Akdoğan, demokratik bir şekilde yapılan yürüyüşe polislerin keyfi müdahalade bulunduğunu, bu müdahalede milletvekillerinin hedef gözetilerek gaz bombalarıyla yaralandığını belirterek şöyle konuştu: "Biz polislerle konuşurken bir polis bizi dinliyor, hemen arkasından gelen başka bir zırhlı araç doğrudan 3 vekilin olduğu yere özellikle müzakere yapan, onlarla görüşen, bu konuda bir şeyin çıkmayacağını onlara söyleyen bizleri direk hedef seçti. Zırhlı araçtan Abdullah vekilimizin sol elinin üst tarafına doğrudan ateş ettiler. Elinde kırıklar oluştu. Dört hafta eli sargıda kalacak. Selma vekilimizin de sol kulağına küpenin olduğu yere yine hedef seçilerek sıkıldı. Ona da bir haftalık rapor verdiler. Her iki arkadaşımız Hastaneden taburcu olup Yüksekova'ya gittiler. Buradan doğrudan Emniyet güçleri hem üzerimize zırhlı araçları sürerek, hem de hedef alarak bizi hedef haline getirdiler. Halkın iradesine saygı duyulmadı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Nihat Akdoğan Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

harp:

Bunlari domdom kursunuile gebertin vatan hayinleri ilk once halk devlete halkoldugunu gostermesi gerek bugune kadar devlet icin bu halk dedginiz pkk liar neyapdi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title