Haberler

Berçelan Festivali Kıl Çadırda Nikah ile Başladı

Güncelleme:

Birinci Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'nin başlangıcı Hakkari Şehir Stadyumu önünde yapıldı.

Üç gün sürecek olan festivalin ilk gününde bir çiftin nikahı Hakkari'nin örf ve adetlerine göre kıyıldı. Festivale aralarında BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM Üyesi M. Sıddık Akış, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, STK temsilcileri gelin ve damadın yakınları ile vatandaşlar katıldı.

KIL ÇADIRDA NİKAH

Festivale katılanlar bir süre stat önünde davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra bu hafta dünyaevine girecek olan Esat Dayan ile Asiye Taş yöresel kıyafetlerle ata bindirildi. Davul zurna eşliğinde Hakkari Belediyesi önüne atla gelen çiftin nikahı da BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu tarafından kıl çadırda kıyıldı. Gelinin nikah şahitliğini Yazar Gülçiçek Güner, damadın nikah şahitliğinide BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani yaptı. Başkan Bedirhanoğlu geline altın takarken, evlilik cüzdanını da geline verdi.

BARIŞ SÜRECİYLE OLUMLU HAVA ESTİ

Burada açıklama yapan Bedirhanoğlu, uzun yıllardır belediye olarak dört mevsimin yaşandığı Berçelan Yaylasında festival düzenlemeyi düşündüklerine belirterek şöyle konuştu

Ancak bölgede süren kirli savaştan dolayı bu festivalimizi düzenleyemedik. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan barış sürecinden sonra bölgede olumlu bir hava esti. Bizde bunu fırsat bilip, bu yıl Berçelan'da festival düzenliyoruz. Startı Hakkari'de verdik. Burada bu hafta dünya evine girecek olan iki gencimizin eski geleneklere göre giydirip nikahlarını kıl çadırda kıydık. Çftimize mutluluklar diliyoruz.

Festivalin bugünkü programı resim sergisi, panel ve tiyatro gösterisiyle devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Adil Zozani Rahmi Kurt Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title