Haberler

Meksika'da Pamela Kasırgası etkisini sürdürüyor: 4 kayıp

Güncelleme:

Meksika'da haftanın başından bu yana etkisini sürdüren Pamela Kasırgası nedeniyle bir nehrin taşması sonucu 4 kişi kayboldu.

Meksika'da haftanın başından bu yana etkisini sürdüren Pamela Kasırgası nedeniyle bir nehrin taşması sonucu 4 kişi kayboldu.

Meksika'da haftanın başından bu yana etkisini sürdüren Pamela Kasırgası heyelan, su baskınları ve elektrik kesintilerine neden oldu. Dün Meksika'nın Sinaloa eyaletinde yerel saatle sabah 7.00 sırlarında Kategori 1 seviyesinde karaya ulaşan Pamela Kasırgası, ülkede genelinde çok sayıda eyalette şiddetli yağışlar ve sert rüzgarlar ile etkisini sürdürüyor. Kasırgada en çok yağışın düştüğü bildirilen Sinaloa eyaletinin turistik Mazatlan şehrinde bir çok bölgede sel ve su baskınları yaşandı. Durango eyaletinde ise bazı nehirlerin taştığı belirtilirken yaşanan heyelan nedeniyle bir karayolu ulaşıma kapandı. Nayarit eyaletinin Acaponeta, Tecuala ve Tuxpan şehirlerinde sel görülürken Acaponeta nehrinin sularının sel nedeniyle taşarak, yer yer 5 metreye ulaştığı bildirildi. Bölgede yaşanan felaket nedeniyle yürütülen tahliye ve kurtarma çalışmaları sırasında 3 kamu görevlisi ve 1 sivilin kaybolduğu açıklandı.

Pamela Kasırgası'nın beraberinde getirdiği şiddetli rüzgarlar çok sayıda eyalette elektrik kesintilerine yol açtı. Meksika Federal Elektrik Komisyonu Sinaloa, Durango, Nayarit ve Coahuila eyaletlerinde toplam 213 bin kullanıcının elektrik kesintisi yaşadığını bildirirken kullanıcıların yüzde 80'i için arızaların giderilerek yeniden hizmet verildiğini açıkladı. Kasırga felaketi nedeniyle Sinaloa ve Baja California Sur eyaletlerinin ardından Nayarit eyaletinde de okullar tatil edildi. Eyalet yetkilileri felaketin yol açtığı selden etkilenen 8 şehirde derslere ara verildiğini açıkladı.

Kategori 1 seviyesinde Meksika topraklarına ulaşan Pamela'nın zayıflayarak tropikal fırtına seviyesine gerilediği belirtildi. Şu anda Coahuila eyaletinde bulunan Pamela, saatte 44 km hızla kuzeydoğu yönüne doğru ilerlemeye devam ediyor. Yetkililer, Pamela tropikal fırtınasının çevre eyaletlerde saatte 70 km hıza ulaşan sert rüzgarlar ve şiddetli yağış ile etkili olmaya devam edeceğini bildirerek, halkı sel, akarsu taşkınları ve yıldırım düşmesi tehlikesine karşı uyardı.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi de kuzeydoğu yönünde ilerlemeye devam eden Pamela'nın etkisini kaybederek dağılmaya başladığını belirterek, Texas ve Oklahoma eyaletlerinde yoğun yağışlara neden olabileceğini duyurdu.

(Saim Sevinç-İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Coahuila Sonora Pamela Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title