Haberler

Güvenlik Analisti Gürcan: Böyle Bir Saldırı İlk Kez Oluyor

Güncelleme:

Güvenlik analisti Metin Gürcan, Ankara'daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Daha önce böyle bir saldırı ile karşılaşmadık. Araçlı olması sebebiyle bu tarz bir saldırı ilk kez oldu." dedi.

CNN TÜRk'te Mirgün Cabas'ın konuğu güvenlik analisti Metin Gürcan'dı. Gürcan 'Daha önce böyle bir saldırı ile karşılaşmadık, daha önce aşağı da bir intihar saldırısı olmuştu, fakat araçlı bir saldırı değildi. Araçlı olması sebebiyle bu tarz bir saldırı ilk kez diyoruz' dedi.

ANKARA YANGIN YERİ! 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara'da büyük bir patlama meydana geldi. Patlama İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri lojman bölgesinde, askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana geldi. Olay sırasında 2 ayrı patlama sesi duyuldu. Ankara Valiliği, olayda 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "14 hastanede 61 yaralımız var, patlamanın olduğu araçta 20-21 vefatımız olduğuna dair bilgiler geliyor." dedi. Bu açıklamaların ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

ANKARA'NIN KALBİNDE BOMBALI SALDIRI

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından üç askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mirgün Cabas Metin Gürcan Dikmen Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

ZAGROS:

KALLEŞ PKK

58
46
yanıtYanıtla
Gercek Müslüman Türk:

Birileri bana istihbarat ´in nerelerde oldugunu söylermi, yoksa istihbaratin görevine sonmu verildi

61
15
yanıtYanıtla
TOKAT:

İSTİHBARAT NEREDE? KONUŞMAYA GELİNCE MANGALDA KÜL BIRAKMIYORLAR. HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ZATI MUHTEREM ELİNE VERİLEN NOTLARI OKUYOR. LAKLAKLA GEÇEN BİR DÖNEM YAŞIYORUZ. BİRİ BAŞKANLIK DERDİNDE, DİĞERİ ANAYASA DERDİNDE. ÜLKE ATEŞ TOPUNA GİRMİŞ, SINIRLARIMIZI AÇTIK , ACIDIK ÇOLUK, ÇOCUK MADUR OLMASIN DİYE AMA BUNLARI ALMAK ÇOK BÜYÜK HATA İMİŞ ÇOK.

52
5
yanıtYanıtla
BUNA CAN DAYANIRMI:

HER GÜN CANIMIZ YANIYOR. ARTIK SABIR KALMADI. BU İŞE BİR DİYEN ÇIKMAYACAKMI.

43
2
yanıtYanıtla
BUNA CAN DAYANIRMI:

BOMBAYLA PARÇALANAN, YANARAK CAN VEREN MAZLUM İNSANLARIMIZ. . . İÇİMİZ YANIYOR İÇİMİZ. ÖYLE BİR NEFRETLE DOLUYUZ Kİ. ARTIK KELİMELER BİLE ACIMIZI İFADE ETMEYE YETMİYOR . .

25
9
yanıtYanıtla
Toprak:

Az Kaldı.

15
6
yanıtYanıtla
mavilim:

terör, vahşidir, terörü ö nlemek, terörle savaşmak, gerekli tedbirleri almak, can ve mal güvenlğini sağlamak, huzuru getirmek acaba kimin görevi, benmi getireyim, yönetemiyosan, istibaratını kullanamıyosan, çekill artık, çekill, asıl suçlu olan görevini yapamayandır, onrunuzu kullanın bari, bu ölümler nereye kadar, yanlış uygulamaların, politikaların ürünü hep bu terör işi, yönetemiyonuz, artık çekilin sabrımız taştı

13
4
yanıtYanıtla
xyz:

ülkede sınır kalmadı. esadın sürdüğü işe yaramaz neidüğü belirsizler serseri mayın gibi geziyorlar. avrupa akıllı davranıyor. önce kendi ülkeni koru güvenliği sağla. mültecilerin hepsini toplayıp defedin artık.

11
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınxyxyx:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbiraz rusya kokusu var

1
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bu ülkeyi fütfen ırak suriye libya gibi olmasın birlik beraber olalım

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title