Haberler

Tutuklu eski Cumhurbaşkanı Saakaşvili'ye destek gösterisi

Güncelleme:

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi'nin organize ettiği protesto gösterisinde, tutuklu eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin serbest bırakılması talep edildi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareketi'nin organize ettiği protesto gösterisinde, tutuklu eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin serbest bırakılması talep edildi.

Gürcistan'da 1 Ekim'de gözaltına alınan, yaklaşık 50 gün sürdürdüğü açlık grevinden sonra sağlık tedavisi için bir aydır Gori kentindeki askeri hastanede bulunan Saakaşvili'ye destek vermek için Tiflis'te protesto gösterisi düzenlendi.

Akşam saatlerde Parlamento binasının önünde düzenlenen gösteriye ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen insanlar katılarak Saakaşvili'yi destekleyen sloganları attı.

Partinin Başkanı Nika Melia, göstericilere hitaben yaptığı konuşmasında, bugün Saakaşvili'nin doğum günü olduğunu hatırlatarak onun şimdi tutuklu olmasının adaletsizlik olduğunu savundu.

Melia, Saakaşvili'nin serbest bırakılması için bugünden itibaren parti olarak toplu açlık grevi başlattıklarını ifade ederek, "Mihail Saakaşvili'nin esaretten serbest kalması için yeni aşamalı mücadeleye başlıyoruz ve toplu açlık grevini ilan ediyoruz." dedi.

Kendisinin de açlık grevine katılacağını kaydeden Melia, açlık grevini partinin Tiflis'teki merkez ofisinde sürdüreceklerini aktararak, "Açlık grevi, Saakaşvili serbest bırakılana kadar sürecek." şeklinde konuştu.

Öte yandan partinin liderleri ve üyelerin açlık grevini sürdürülmesi için uygun ortamın oluşturulması amacıyla partinin ofisinde uygun altyapı çalışmaları başladı.

Saakaşvili'nin gözaltına alınması

Ülkesine 8 yıl sonra 1 Ekim'de dönen Saakaşvili, hakkındaki gıyabi hapis cezaları nedeniyle gözaltına alınarak Rustavi kentindeki hapishaneye götürülmüştü.

Gürcistan Savcılığı, 2007'de muhaliflerin mitingini dağıtmak, İmedi televizyon kanalının kurucusu Badri Patarkaçişvili'nin mal varlığına el koymak, yolsuzluk, görevi kötüye kullanmak ve bir milletvekilini dövdürmekle suçladığı Saakaşvili hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı.

Tiflis Şehir Mahkemesi, Saakaşvili'ye bir cinayet davasında af yetkisini kötüye kullandığı ve milletvekili Valeri Gelaşvili'yi dövdürdüğü gerekçesiyle gıyabında 6 yıl hapis cezası vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mihail Saakaşvili Gürcistan Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title