Haberler

Gürcistan'da Dtik Avrasya Girişimci Toplantısı

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Gürcistan'da tahminen 200 milyon dolar para dondurduğunu söyledi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Gürcistan'da tahminen 200 milyon dolar para dondurduğunu söyledi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bir otelde DEİK/Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Girişimci Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan, DTİK Yürütme Kurulu üyeleri Rona Yırcalı, Halim Mete ve Nejdet Demiryürek ve DTİK Avrasya Bölge Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır ile Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Erol Bulut katıldı.

Yazgan, yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin Gürcistan için en büyük ticari ortak olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda iki halk arasında akraba bağlarının da önemine işaret etti.

Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü ve NATO ile entegrasyon sürecini güçlü şekilde desteklediğini ifade eden Yazgan, "Türkiye hep Gürcistan'ın yanında oldu. Türkiye Gürcistan'ın Avrupa'ya açılan kapısı oldu." dedi.

Yazgan, FETÖ'nün iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermeye çalıştığını kaydederek, bu konuda çeşitli uyarılarda bulundu.

Yazgan, "FETÖ burada aşağı yukarı 200 milyon dolar olduğunu düşündüğüm bir para donduruyor. Bunu Azerbaycan ve Ermenistan sınırında donduruyor ve bu parayla yapsat yapıyor. Batum'daki iş adamlarımızın ve Batum'a gelen herkesin bunu bilmesi gerekir." dedi.

Türk iş insanlarına FETÖ ile bağlantılı kişilerden uzak durma çağrısı yapan Yazgan, "Bunlara selam vermeyin, işiniz de olmasın." diye konuştu.

Yırcalı da DTİK'in, yurt dışında yaşayan Türk kökenli iş insanlarını tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu anımsattı.

DTİK'in bugün dünyanın 6 farklı bölgesinde faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Yırcalı, tüm bu bölgelerde bulunan Türk iş insanlarının birbiriyle temas kurabilmesinin Türkiye için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Savaşır ise "DTİK, sadece üyelerimizin değil yurt dışında yaşayan tüm Türk iş dünyasının sesi olmak, sorunlarına birlikte çözüm bulmak ve iş birliğin artırması için var." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya Rusya, Türkmenistan, Gürcistan, Avusturya, Japonya, Hollanda ve Ekvator Ginesi gibi farklı ülkelerden Tiflis'e gelen toplam 120 DTİK ve paydaş kurum üyesi Türk girişimci katıldı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Bulut ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkan Vekili Erman Ereke de birer sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Gürcistan Türkiye Avrasya Tiflis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title