Haberler

Gözler yılın ilk Kabine toplantısında! Masada, milyonları yakından ilgilendiren 5 konu var

Güncelleme:

Yılın ilk Kabine toplantısı yarın yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin daha öne çekilmesi konuşulacak. Ayrıca EYT, sözleşmelilere kadro düzenlemesi, 7. Yargı Paketi için meclis çalışma takvimi ve enflasyonla mücadelede yeni yılda atılacak adımlar da ele alınacak.

2023 yılının ilk Kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek. Kabine'nin gündeminde seçim tarihi dahil birbirinden önemli konu başlıkları bulunuyor.

SEÇİM TARİHİ GÖRÜŞÜLECEK

Dün Antalya'da bir konuşma yapan Erdoğan, "Seçimlere 5 ay kaldı, boş duracak vaktimiz yok" ifadelerini kullandı. Daha önce de seçim tarihinin güncellenebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son sözleri, seçimlerin haziran yerine mayıs ayında yapılabileceği söylentilerini çıkardı. Kabine toplantısında da seçim tarihinin ele alınacağı öğrenildi.

EYT VE KADRO DÜZENLEMELERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Kabine toplantısında ayrıca çalışma hayatına yönelik düzenlemeler için Meclis takvimi ele alınacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesini içeren kanun teklifinin, hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulması da gündemde. Teklifin, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılacak.

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde de adım adım sona yaklaşılıyor. AK Parti'nin hazırladığı yasa teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Taslağa göre 400 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçecek. Kadroya geçenler, 1 yıl aday memur olacak.

7. YARGI PAKETİ İÇİN SUNUM YAPILACAK

Kabine toplantısının gündeminde 7'inci yargı paketi de var. Düzenleme ile 'çat kapı' haciz işlemi tarihe karışacak. Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paketin Meclis'e gönderilecek.

Enflasyondaki düşüşün devamı için yol haritası da belirlenecek. Ayrıca, terörle mücadele, enerji güvenliği konusunda atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından alınan kararları açıklayacak.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Kabine Yargı EYT Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (18)

Osman Tokgonul:

Boşuna toplantı yapmasanız . Yaniii, gidiyorsunuz da ondan dedim . Yahu arkadaş ortalığı fazla dağıtmayın diye söylüyorum .Kötü bir şey demiyorum ki . Siz gidince ortalığı toplamak zor olmasın diye söylüyorum ...

126
72
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

Seni her gece bu ninnilemi uyutuyorlar? siz bu kafayla bi 50 yıl daha iktidar yüzü göremezsiniz fazla umutlanmayin:))

yanıt17
yanıt37
UĞUR ÖNÜT:

Boşuna nefesini yorma, gidecek de yok yerine gelecek de yok, ağlayın reisi tekrar başkan seçeceğiz :)

yanıt43
yanıt62
Osman Tokgonul:

Muhammed , sen bayağı " Düşünceli'sin " . Yahu Muhammed , cümleye tekil girmişsin , cümleden çoğul çıkmışsın . Bana mı diyorsun , yoksa oraya buraya , dağlara taşlara mı söylüyorsun , nereye bu sözlerin babuş ?

yanıt17
yanıt15
Metin Öge:

Evet evet eşitleyecek. Hatta öyle eşitleyecek ki hastaneye gitmeye korkacaksın. Nede olsa aslan kılıçdaroğlunu sgk müdürlüğünden tanıyoruz. Gani hastaların kuyrukta öldüğü dönem

44
152
yanıtYanıtla
High Priv:

Şu anda da bir farkı yok Metin. Belli ki sen bütün gün bilgisayar başında böyle millete laf atmaktan sokağa çıkıp etrafı görmüyorsun. Git bakalım bir devlet hastanesine kaç saat bekliyorsun acilde muayene olmak için.

yanıt0
yanıt1
hakan saglam:

Ben bir ulke yonetseydim eger 20 yilin sonjnda asgari ucret emekli ayligini sollasaydi ve 20 yil once ikramite ile ev alinirken bugun yanina bile yaklasilamasaydi ben bu isi beceremedim benden buraya kadar derdim.yani haksizmiyim 20 yilin sonjnda gelinen nojtaya bakin peynir eti gecti balik eti gectif dis borcu demiyorum.

144
42
yanıtYanıtla
hakan saglam:

Begenmeyenler neyi begenmedigini yazarmi.hangisi gercek disida yazdiklarim begenmemisler bir soyleyin dusuncelerinizi bildikletinizi bizde bilelim

yanıt32
yanıt13
hakan saglam:

Yine yaziyorum bu hakkkmiz olan iyi yassmak siyasi bisey degil a olur b olur parti yapamayanin birakmasi gerekir erken secime gidilmesi gerekir.bu ulkede 20 yilda gercek halkin enf.hic 30 un altina inmemistir

yanıt23
yanıt4
bekir yapici:

her ay toplaniyorlar yandas ve havuz medya her seferinde masada halki rahatlatacak 3-5 önemli konu görüsülecek deniyor ama halkla alakali hic bir sey cikmiyor kilicdaroglu ben verecegim yapacagim diyince bir kimildama oluyor chp´li falan degilim ama görünen köy kilavuz istemez eyt emekli maaslari ve bazi iyilestirme kilicdaroglu sayesinde oldu.

63
20
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title