Haberler

18 Yıl Sonra Anne ve Babası ile Yanyana Gömülecek

Güncelleme:

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan faili meçhul kazısında bulunan kemiklerin Seyhan Doğan'a ait olduğu kesinleşti.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, 1995 yılında 14 yaşındayken gözaltında kaybolan ve ilçenin Bağözü Köyü'ndeki kazılarda kemikleri bulunan Seyhan Doğan ile İstanbul'da mezarları açılarak alınan anne ve babasının kemikleriyle birlikte Dargeçit'te yanyana mezarlarda toprağa verilecek.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 14 yaşındayken PKK'ya yardım ettiği iddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 9 kişiyle birlikte gözaltına alınan Seyhan Doğan ile 7 kişiden bir daha haber alınamadı. Ailesinin başvurusu üzerine Dargegit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü faili mechul cinayetler soruşturmasında, ilçenin Bağözü Köyü'nde yapılan kazı çalışmasında bazı kemikler bulunup İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılan incelemede kemiklerden bazılarının Seyhan Doğan'a ait olduğu belirlendi. Doğan'a ait kemikler savcılığın talimatıyla Dergeçet'te belediye mezarlığına gömüldü.

ANNE VE BABASI İLE YANYANA OLACAK

Seyhan Doğan'ın annesi Asiye Doğan 2000, babası Ramazan Doğan ise 2010 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Bulunan kemiklerin Seyhan Doğan'a ait olduğunun kesinleşmesinin ardından aile, Doğan'ı anne ve babasıyla aynı mezarlıkta toprağa vermeye karar verdi. Aile, Asiye Doğan ile Ramazan Doğan'ın mezarının açılıp kemiklerinin Dargeçit'e götürülmesi için İstanbul'da savcılığa başvurdu. Savcılığın talebi kabul etmesi üzerine, Doğan çiftinin mezarı açıldı ve kemikleri alınarak Dargeçit'e getirilmek üzere yola çıkarıldı.

'İNSANLIK SUÇUNUN EN SOMUT DELİLİ'

İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Seyhan Doğan kemikleiyle, İstanbul'dan getirilen anne ve babası ile yarın Dargeçit'te yanyana toprağa verileceğini söyledi. İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi'nden bugün yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1995 yılında Dargeçit İlçesi'nde gözaltında kaybettirilen ve kemikleri Dargeçit Bağözü'nde bir kuyuda bulunan küçük Seyhan Doğan'ın adli tıp raporu sonucu kimliğinin kesinleşmesi üzerine naaşı, İstanbul'dan getirilecek olan annesi Asiye ve babası Ramazan Doğan'ın naaşlarıyla beraber Dargeçit İlçesi'nde toprağa verilecektir. Kürtlere karşı devlet tarafından işlenmiş olan insanlık suçunun en somut delili olan bu olayın faillerinin hala dışarıda olması, Dargeçit İlçesi'nde 1993- 1996 yıllarındaki tüm faili meçhul cinayetlerden sorumlu Mehmet Tire'nin iktidar partisi tarafından üyeliğe kabul edilmesi ise düşündürücü ve aynı zamanda ürkütücü bir durumdur. İHD olarak 1993-1996 yıllarındaki devlet konseptinin kamuoyuna açıklanmasını, konseptin uygulayıcılarının askeri ve sivil ayakları dahil olmak üzere tamamının yargı önüne çıkarılmasını, yargısız infaz soruşturmalarının bir an önce neticelendirilmesini talep ediyoruz." - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seyhan Doğan İstanbul Dargeçit Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title