Haberler

Görme Engelli Kaan?ın Bir Hayali Var

Görme engelli Kaan'ın bir hayali var Almanya'nın Münih kentinde yaşayan 21 yaşındaki doğuştan görme engelli Kaan Öztürk'ün bir hayali var. Kaan 'Benim hayalim Martin Luther King'in hayali gibi büyük değil, çok küçük. Ben DJ, radyo sunucusu veya çağrı merkezlerinde çalışmak istiyorum' diyor.

Görme engelli Kaan'ın bir hayali var

Almanya'nın Münih kentinde yaşayan 21 yaşındaki doğuştan görme engelli Kaan Öztürk'ün bir hayali var. Kaan 'Benim hayalim Martin Luther King'in hayali gibi büyük değil, çok küçük. Ben DJ, radyo sunucusu veya çağrı merkezlerinde çalışmak istiyorum' diyor.

Kaan, ideali için değişik kursları başarıyla tamamladığı halde, kendine şans verilmediğinden şikayetçi olurken 'Bana görme engelliler okulundaki atölyede çok saçma işler yaptırıyorlar. Benim için sadece zaman kaybı. Zaten karanlıklar içerisinde geçen ömrümü atölyelerde pasif bir şekilde geçirmek istemiyorum. Engelime rağmen, aktif yaşamda yer almak istiyorum ve bu yeteneği kendimde görüyorum' dedi.

EVDE DJ'LİK YAPIYOR

Evde kendine özel bilgisayarında müzik parçaları seçerek DJ'lik yapan Kaan, yakınları için CD'ler hazırlıyor. Müzikle uğraşmaktan çok zevk aldığını söyleyen Kaan Öztürk 'Ben tiyatroda oynadım. Son çıkan tüm parçaları ve güncel sanatçıları çok iyi tanıyorum. Bu konuda kendime güveniyorum, ama başkaları bana engelimden ötürü güvenmiyor. Bu da yaşam gücümü etkiliyor. Ben bir Türk genciyim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek insanlarımıza sesleniyorum. Benim bir yerlerde kapatılıp, saçma sapan işlerle ömrümü geçirmemem için bana yardım edin. Almanca, İngilizce ve Türkçe biliyorum. Çağrı merkezlerinde de seve seve çalışırım, çünkü insanlarla konuşmayı çok seviyorum' dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ANNESİ

Oğlunun hayalinin gerçeklemesi için büyük mücadeleler veren annesi Nuray Yaylı 'Onun bu yetenekleri görüyorum, onun bu işin altından kalkacağına inancım sonsuz. Bir anne olarak, Alman yetkililerin onu herhangi bir terapi atölyesinde ömrünü geçirmeye zorlaması beni kahrediyor. Bu konuda, duyarlı insanlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bu gurbette, bize yine bizden fayda olduğuna inancım sonsuz' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Martin Luther King Kaan Öztürk Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title