Haberler

GKM Kasım Ayında Sanatseverleri Bekliyor

Güncelleme:

Koç Üniversitesi bünyesinde kültür sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapan Sevgi Gönül Kültür Merkezi'nde (SGKM), Kasım ayında da renkli ve keyifli etkinlikler gerçekleşecek.

SGKM, 18 Kasım günü Çağdaş Bale Topluluğu'nu sanatseverlerle buluşturacak. 25 Kasım Çarşamba günü ise East West Jazz Grubu'nu caz tutkunlarıyla bir araya getirecek.

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Merkezi (SGKM), Kasım ayında iki farklı etkinlikle sanatseverler için kapılarını açıyor. İlk olarak 18 Kasım Çarşamba günü Akdeniz'e komşu olan ülkelerin stilize edilmiş etnik kostümleri ve yerel müzikleriyle düzenlenen "Çağdaş Bale Topluluğu" sanatseverlerle buluşacak. 25 Kasım Çarşamba günü ise "East West Jazz Grubu" doğu ve batının farklı melodik renklerini aynı sahnede caz tutkunlarıyla buluşturacak.

Çağdaş Bale Topluluğu 18.11.2015 - Çarşamba

1972'de kurulan Çağdaş Bale Topluluğu, 44. yılında, Akdeniz'e komşu olan ülkelerin stilize edilmiş etnik kostümleri ve yerel müzikleriyle bir seçki düzenliyor. Seçkide, Akdeniz kıyılarını sanatseverlerle geziyor. Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Cem Ertekin; İsrail, Yunanistan, Sicilya, Mısır, İspanya ve Türkiye'nin etnik danslarını bale formlarıyla birleştiriyor. Yapıt, izleyiciyi Akdeniz'in kimi zaman haşin, kimi zaman sakin sularında etnik unsurlarla bezenmiş keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

**Ücretsiz, Davetiyeli

East West Jazz 25.11.2015 - Çarşamba

Bağlamada Erdal Akkaya, saksafonda Peter Dahm, gitarda Jan-Olaf Rodt ve perküsyonda Emre Günay'ın yer aldığı East West Jazz, SGKM'de müzikseverlerle buluşuyor. Geleneksel Anadolu melodilerinin yanı sıra Erdal Akkaya ve Peter Dahm'ın bestelerinin yer aldığı buluşmada doğu ve batının farklı melodik renkleri aynı sahnede buluşuyor. Kendilerine has müziklerini aynı sahnede bir araya getiren usta müzisyenler dinleyiciyi doğu-batı arasında bir yolculuğa çıkarıyor. Konserde Abschiedslied, Aras, İki Yaka gibi bestelerin yanı sıra Böyle İkrar İle ve Denizli'nin Horozları gibi geleneksel eserler de icra ediliyor.

**Ücretsiz, Davetiyeli

* Davetiyeler etkinlikten 3 gün önce tixbox.com.tr sitesinden alınabilecek.

** Hacıosman Metro-SGKM geliş gidiş servisleri için sgkm@ku.edu.tr adresine mail atınız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Akdeniz Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title