Haberler

Atık barajında sızma olan maden işletmesinin faaliyetleri süresiz durduruldu

Güncelleme:

Giresun Valiliği, Şebinkarahisar ilçesindeki maden işletmesinin atık barajındaki sızma nedeniyle, işletmenin faaliyetlerinin süresiz durdurulduğunu bildirdi.

Giresun Valiliği, Şebinkarahisar ilçesindeki maden işletmesinin atık barajındaki sızma nedeniyle, işletmenin faaliyetlerinin süresiz durdurulduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Nesko Maden AŞ'nin atık barajındaki iç setinin 18 Kasım Perşembe günü saat 19.30 sıralarında yıkıldığı bilgisi alınması üzerine, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden müteşekkil teknik heyetin sahada inceleme için görevlendirildiği belirtildi.

Görevlendirilen teknik heyet tarafından olay yerinde ilk incelemenin yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Sızma olayından yaklaşık 2 saat sonra ilgili firma tarafından yapılan müdahaleyle sızmanın önlenerek kontrolsüz atık su akışının kesildiği, kuşaklama kanalları yapılarak kirli suyun dinlendirilerek temizlenmeye çalışıldığı tespit edilmiştir. Bölgede 5 ekskavatör, 2 loder, bir greyder ve 3 kamyon ile temizlik çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, can ve mal kaybının bulunmadığı olayda çevre ve insan sağlığı açısından herhangi bir riskin oluşmaması için kurumlar ve ilgili firma tarafından bölgede tüm tedbirlerin alındığı, bölgeye yakın çevre köylerdeki vatandaşlara sahaya girmemeleri konusunda gerekli bilgilendirme ve uyarıların da yapıldığı aktarıldı.

Olay sonucu oluşan kirliliğin hangi boyutta olduğu ve oluşturabileceği çevresel etkiler yönünden detaylı incelemelere başlanıldığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çevreye kontrolsüz bir şekilde yayılan atıkların içerisinde kimyasal madde ve benzeri gibi tehlike oluşturabilecek bileşenlerin bulunup bulunmadığının tespiti ve çevresel etkilerinin değerlendirilebilmesi amacıyla olay yerinden gerekli numuneler alınmıştır. Bu kapsamda mevcut çevre kirliliğinin önlenerek gerekli tedbirlerin alınması ve oluşabilecek daha büyük çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla valiliğimiz kararı ile firmanın faaliyetleri 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 15. maddesi gereğince süresiz olarak durdurulmuştur. Analiz sonuçlarına müteakip sorumlular hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Giresun Valiliği Maden Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title