Haberler

Gezi Eylemcileri Camiyi Taşladı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde yaklaşık 300 kişilik eylemci grup camiye, AK Parti seçim bürosuna ve iki işyerine saldırdı.

Kocaeli'nin Derince İlçesi Çınarlı Mahallesinde yaklaşık 300 kişilik eylemci grup camiye, AK Parti seçim bürosuna ve iki işyerine saldırdı. Çıkan olaylarda çok sayıda dükkanda maddi hazar meydana gelirken, Derince İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu ile birlikte 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Derince Çınarlı Mahallesi Önder Caddesi'nde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek sloganları atarak yürümeye başladı. Ellerindeki taş ve sopalarla önce AK Parti seçim irtibat bürosunun camlarını kıran göstericiler daha sonra cadde üzerinde bulunan bir elektrikçi ve boş bir dükkanın camlarını kırdı.

CAMİYİ TAŞLADILAR

Hızını alamayan göstericiler daha sonra Çınarlı Merkez Camii'nin alt katında bulunan çay ocağını bastı. Camii cemaatinin yatsı namazı için beklediği esnada gerçekleşen saldırıda göstericiler ellerindeki parke taşları ile çay ocağını ve camiyi taş yağmuruna tuttu. Çay ocağının içine de giren saldırganlar masa ve sandalyeleri dağıttı. Saldırıda kırılan camlardan cami cemaatindeki 4 kişi yaralandı. Olay esnasında bölgede bulunan ve göstericilere müdahale etmek isteyen Derince İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu göstericilerin arasında kalarak yaralandı. Yüzünden, göğsünden ve çeşitli yerlerinden yaralanan Tanrıkulu, hemen Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yaralıların ise tedavileri bölgeye sevk edilen ambulanslarla yapıldı.

Kalabalık grup ara sokaklara doğru dağılırken bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Çıkan olaylarda cami çay ocağında ve camide büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayların ardından Vali Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar bölgeye gelerek öfkeli vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Tanrıkulu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title