Haberler

Gaziantep: "türk Ceza Adalet Sistemindeki Yasaların Değerlendirilmesi" Toplantısı

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, toplumun huzur ve güveninin sağlanmasının hukuk kurallarının çok iyi işlemesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, toplumun huzur ve güveninin sağlanmasının hukuk kurallarının çok iyi işlemesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Tuğcan Oteli'nde düzenlenen "Türk Ceza Adalet Sistemindeki Yasaların Değerlendirilmesi" konulu toplantı, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Osmaniye'den 78 Ağır Ceza Mahkemesi başkanı, üyesi ve Cumhuriyet Savcısı'nın katılımıyla başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, toplum düzeninin temelini hukuk kurallarının oluşturduğunu ifade ederek, "Çağdaş demokrasilerde hukuk kurallarının işletilmesi ve hukukun üstünlüğü tartışmasız bir gerçektir. Toplumun huzur ve güveninin sağlanması, hukuk sisteminin çok iyi işlenmesiyle mümkündür. Hukukun olmadığı yerde haklı değil güçlü; eşitlik değil eşitsizlik ve başıboşluk hakim olur. Hukuk karşısında herkes eşittir. İnsanlar arasında dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaz. Yargı mensuplarının tamamen hür iradeleri ve vicdani kanaatleriyle, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına dayalı olarak verdikleri ve verecekleri yargı kararları toplumun temel güvencesidir. 'Adaletin kestiği parmak acımaz' sözü, milletimizin adalete olan inancını en güzel şekilde ifade eder" dedi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu da, yeni yasama yılında uygulamadaki eksiklikleri asgariye indirmek için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Cumartesi gününe kadar sürecek toplantının açılışına, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Sezginer, İl Jandarma Komutanı Süleyman Yüksel ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title