Haberler

Gaziantep'te Gazeteci Tekelioğlu'nun 'Yeni Hayat' Belgeseli İzlendi

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun organ nakliyle hayata tutunmayı başaran hastaların hikayelerini anlatan 'Yeni Hayat' adlı belgesel Gaziantep'te izleyicilerle buluştu.

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun organ nakliyle hayata tutunmayı başaran hastaların hikayelerini anlatan 'Yeni Hayat' adlı belgesel Gaziantep'te izleyicilerle buluştu. Tekelioğlu, Türkiye'de sadece böbrek nakli bekleyen insan sayısının 22 bin olduğunu belirterek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Gaziantep Ticaret Odası oditoryum salonunda Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun yazıp, yönetmenliğini yaptığı 'Yeni Hayat' belgeseli izleyicilerle buluştu. Organ nakliyle hayata tutunmayı başaran hastaların hikayelerinin anlatıldığı ve Ticaret Odası salonunda gösterilen belgeseli; bürokratlar, STK temsilcileri ve davetliler izlerken duygu dolu anlar yaşadı. Belgeselin izlenilmesinin ardından konuşan Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye'de organ bağışının yetersiz olduğunu ifade etti. Türkiye'de çok sayıda hastanın organ beklediğini belirten Tekelioğlu, 'Sadece böbrek nakli bekleyen 22 bin insan var. Onlara böbrek naklinin çıkması piyangodan ikramiye şansı çıkması kadar. Biz bu yüzden diyoruz ki hayatta insanın verebileceği en güzel hediye yeni bir hayattır. Biz belki yıllar sonra yeni bir bedende yaşayabilirizö dedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de organ bağışının dinen herhangi bir sakıncasının bulunmadığını kaydetti.

Gazeteci Tekelioğlu, konuşmasının ardından salonda bulunanların sorularını yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Tuluhan Tekelioğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title