Haberler

Gazeteci Leyla Umar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

87 yaşında hayatını kaybeden ünlü gazeteci Leyla Umar, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

1955 yılında gazeteciliğe başlayan duayen gazeteci Leyla Umar, önceki gün 87 yaşandı hayata veda etmişti. Bir dönem Fidel Castro, Nelson Mandela ve Patrik Bartholomeos gibi önde gelen devlet adamı ve inanç önderi ile yaptığı haber ve röportajlarıyla yurt dışında da tanınan Leyla Umar, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil, ikinci eşi gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran, sunucu Halit Kıvanç, oyuncu Aydemir Akbaş, DYP ve DTP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AK Parti'nin kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın yanı sıra, sanat, siyaset ve iş dünyası ile medya sektöründen çok sayıda seveni katıldı.

Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil ve torunları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Törene katılanlar arasında yer alan Umar'ın bakıcısı Ani Uduka, gözyaşlarına hakim olamazken, oğlu Adnan Ekşigil, "Benim söyleyebileceğim bir şey yok. Uzun bir hastalıktan sonra kaybettik. Bu kadar sevildiğini burada anladık" dedi.

Törene katılan merhum gazeteci Leyla Umar'ın ikinci eşi gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran, "Sahiden şu anda hakim olan duygu; çok büyük nedamet, pişmanlık, utanç ve üzüntü kendisine karşı. Ama hepsini bir kenara koyup o güzel yılları, sevginin ağır bastığı dönemi hatırlamaya çalışıyorum" diye görüş paylaştı.

Cenazede oldukça üzgün görünen duayen sunuculardan Halit Kıvanç, Leyla Umar ile olan anılarını gazetecilerle paylaştı. Kıvanç, "Gazeteciliğin özelliğini bilmediği için iyi niyetle brifinglerini hemen paylaşırdı. Bir şey olduğunda 'kızım hemen anlatma. Önce gazetede çıksın ondan sonra paylaşırsın' derdik" diye konuştu.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Aydemir Akbaş ise, Leyla Umar'ın insana huzur ve dostluk aşılayan biri olduğunu kaydederek, "Yalnız bu cenazede bir şeye şaşırıyorum; galiba o dönemlerden bir ben kalmışım. Kimseyi göremiyorum. Biraz buna üzüldüm" diyerek vefasızlığa dikkat çekti.

Teşvikiye Camisi'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından ünlü gazetecinin naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cami avlusundaki tabuta, sunucu Halit Kıvanç ve oğlu Adnan Ekşigil ile katılımcılar omuz verdi.

Kudüs'ün son mutasarrıfı Mithat Alam'ın torunu olan Leyla Umar, 6 Temmuz 1927 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Selanik kökenli olan Leyla Umar, gazeteciliğe 1955 yılında başlamıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Refik Erduran Adnan Ekşigil Halit Kıvanç Teşvikiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title