Haberler

Gazeteci Deniz Som Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'da Dün Akciğer Kanseri Tedavisi Gördüğü Hastanede 57 Yaşında Yaşamını Yitiren Gazeteci-yazar Deniz Som, Son Yolculuğuna Uğurlandı.

İstanbul'da dün akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede 57 yaşında yaşamını yitiren gazeteci-yazar Deniz Som, son yolculuğuna uğurlandı. Som için çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'nde düzenlenen törenin ardından Som'un cenazesi Şişli Camii'e getirildi. Som'un eşi Harika ve oğulları Haydar Can ile Fikret Cem Som, taziyeleri kabul ederken, cenazeye CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Som'un yakınları ve meslektaşları katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Deniz Som'un, çok değerli bir yurtsever, iyi bir öğretmen olduğunu belirtirken, Gazeteci Altan Öymen de, "Ömrü boyunca demokrasi dışındaki hareketlerle mücadele etmiş ve o yöndeki yazılarını yazmıştır" dedi. Gazeteci-yazar Atilla Girgin, 1980'li yıllarda birlikte gazetecilik yaptıklarını anlatarak, "Bu tür gazeteciler yavaş yavaş kayboluyor. Ben diyorum ki, bir İstanbul beyefendisi gitti, yerine gelir mi bilemem. Bir kötü dönem yaşıyoruz basın için. İnşallah bir süre sonra bizi aşan, bizden daha değerli gençler bizim yerimizi alır" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise, Som'un cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine içten bağlı ve bunları savunan bir gazeteci olduğunu belirterek, "İnancı doğrultusunda yaşadı, görevini yaptı, yazdı, çizdi. Büyük bir kayıp basın için, laik, demokratik Cumhuriyet'e inanan Atatürkçüler için. Hepimizin başı sağ olsun. Tanrı'dan rahmet diliyorum" dedi.Som'un cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Nakkaştepe Mezarlığı'na götürldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title