Haberler

Galatasaray Üniversitesi'ndeki Yangın

Güncelleme:

Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Öngören "Yaşadığımız felaketten fırsat çıkarabilecek bir zihniyeti kabul edemiyoruz" dedi.

Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Taygun Öngören, üniversitenin yanan binasının yerinin değiştirileceğine dair iddialar olduğunun belirterek, "Yaşadığımız bu felaketten fırsat çıkarabilecek bir zihniyeti kabul edemiyoruz" dedi.

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde, öğretim üyelerinin odaları ve sekretaryanın bulunduğu tarihi ahşap binada çıkan yangına ilişkin binanın bahçesinde açıklama yapan Öngören, dün gecenin hatırlamak istemedikleri bir gece olduğunu söyledi.

"Çok zor bir gece geçirdik, acımızı tarif etmede zorlanıyorum" diyen Öngören, binanın kendileri için manevi olarak çok önemli olduğunu belirterek, büyük acı yaşadıklarını, ortada, bu acılarına acı katan vahim iddiaların dolaştığını ifade etti.

Üniversitenin yerinin değiştirileceği iddiasının bu iddiaların başını çektiğini vurgulayan Öngören, "Yaşadığımız bu felaketten fırsat çıkarabilecek bir zihniyeti kabul edemiyoruz. Biz buradayız, burası bizim üniversitemiz, yuvamız, evimiz. Biz bu zorluğu da atlatacağız. Galatasaray camiası, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler bize samimi bir şekilde destek oldu. Tek tesellimiz belki de bu" diye konuştu.

-Gücümüz Sevgimiz Fonu kuruldu-

Öte yandan, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, geliri yanan binanın onarımında kullanılması amacıyla "Gücümüz Sevgimiz Fonu" kurdu.

Fonun kurucularından hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi Özgecan Korkmaz, Galatasaray camiasının üniversiteyi yanız bırakmayacağını, öğrenciler ve üniversiteye sahip çıkacağını söyledi.

Fonun gelirinin yanan binanın onarımında kullanılacağını ifade eden Korkmaz, herkesin bu fona yardımda bulunması gerektiğini kaydetti.

Korkmaz, "Yapabileceğimiz katkı neyse o katkıyı yaparak okulumuza sahip çıkalım" dedi.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title